0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Amarno de Groot

15 mei 2010
Amarno’s hoogvliegersdag.

a10

Op zaterdagmiddag 15 mei was het dan eindelijk zover, Amarno ging vliegen. Tot op het laatste moment hebben we geheim kunnen houden wat wij die dag gingen doen.

Hij had geen enkel idee, maar zijn vliegeniersjas kwam goed van pas.

Na de kennismaking met onze piloot Arie, kreeg Amarno een pet en een t-shirt die hij gelijk aantrok. We kregen de benodigde instructies en toen was het tijd om naar het vliegtuig te gaan om ons daarin te installeren. Nadat we allemaal zaten kregen we weer wat uitleg en werd er door de piloot toestemming gevraagd aan de luchtverkeersleiding om te mogen vertrekken.

Op de start- en landingsbaan moesten er natuurlijk nog wat mechanische testen met het vliegtuig uitgevoerd worden, zoals roer- en hoogteflappen controleren en een motortest. Nu mochten we echt de lucht in!

Tjonge, wat was dat gaaf!!

We gingen vanaf Zestienhoven, via de Brienenoordbrug, naar de Kuip en van daaruit was het niet ver naar ons huis. Verder gingen we naar het Haringvliet om bij Hoek van Holland weer langzaam aan terug te vliegen naar Zestienhoven. Het zicht was goed, maar Amarno heeft niet lang zelf gevlogen, omdat zijn zicht net niet goed genoeg was. Hij was net te klein!

Weer veilig terug moest het vliegtuig nog afgetankt worden en met een glas ijsthee voor Amarno en koffie voor onze piloot Arie sloten we deze geweldige dag af.

Ik wil jullie allemaal heel hartelijk danken voor dit onvergetelijke avontuur!

Groetjes,

Herma,
moeder van Amarno

a01

a02

a03

a04

a05

a06

a07

a08

a09

a11

a12

a13

a14

a15

a16

a17

a18