0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Jur Wieggers

13 juni 2010
Op Zondag 13 Juni was het dan zover:  Tim (broertje), mijn vader (Peter) en ik mochten gaan vliegen, vanuit vliegveld Teuge.

jur0

Nadat we even op het terras hadden gewacht en naar de parachutisten en opstijgende vliegtuigen konden kijken, kwam onze piloot Mark Kipping eraan. Hij nam ons mee naar een ander terras, waar we elkaar iets beter leerden kennen en Mark de vlucht met ons doornam. 

Wij wilden graag vanaf Teuge over onze woonplaats Groenlo vliegen, en dat kon natuurlijk. We vertrokken daarna naar het vliegtuig. Mark vertelde ons nog het een en ander over het vliegtuig. Mijn vader en broertje mochten achterin gaan zitten en ik mocht voorin plaatsnemen achter de stuurknuppel. We reden met het vliegtuig naar de startbaan en voordat we het doorhadden vlogen we al in de lucht. Mijn vader en broertje konden goed merken dat het vliegtuig aardig heen en weer schudde maar Mark stelde ons gerust dat dit normaal is. Nadat we goed op koers zaten richting Groenlo mocht ik ook even de stuurknuppel overnemen om zelf een stukje te kunnen vliegen.

jur2

Het was best lastig om het vliegtuig recht te houden. Maar natuurlijk hield Mark mij goed in de gaten. Na een tijdje vlogen we boven Groenlo en gingen we een stukje lager vliegen,  zodat we alles beter konden bekijken vanuit de lucht. Leuk was het om van deze hoogte dingen te herkennen. Ons huis kon ik duidelijk zien. We maakten een paar rondjes boven Groenlo en keerden terug richting vliegveld Teuge. Waar we een zachte landing maakte en weer veilig op vaste bodem stonden. Daar stond mijn moeder ons op te wachten. We gingen nog wat drinken op het terras en Mark had voor mij ook nog een vliegbrevet. Ik vond dit een hele leuke ervaring en wil Stichting Hoogvliegers en Mark Kipping nog heel erg bedanken voor deze leuke middag.

Groetjes Jur Wieggers en natuurlijk ook van Peter Elles en Tim

jur1



Reaktie piloot Mark Kipping:

Ik vond het ook een hele leuke vlucht met Jur als echte Hoogvlieger-piloot.

In het begin ging het sturen natuurlijk nog wat onwennig, maar Jur kreeg al snel in de gaten hoe de kist op de stuurbewegingen reageerde.

Het vliegbrevet heeft hij dus dubbel en dwars verdiend.

Een gelukkige bijkomstigheid was dat het weer perfect was. Een heldere, zonnige dag met weinig wind. Tja, een klein beetje turbulentie dus wel, maar de dagen zonder turbulentie zijn schaars.

Jur, ik weet dat je wat langer op je vlucht hebt moeten wachten, maar ik denk dat dit het wachten wel waard was.

Je bent een TOP-piloot!

Mark