0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Nicky Boom

13 februari 2011
Nick vloog op 13 februari, zie het verslag van Stichting Hoogvliegers hier: klik

DSC01966

hallo ik ben Nick, 14 jaar oud en ik hou van snelle auto's en motoren (vnl. Harleys vind ik te gek) maar ik vind het ook wel leuk om samen met mijn vader op zijn scooter een stukje te rijden (het gaat slaapverwekkend langzaam maar dat hou ik wel geheim voor hem haha )
Een vliegtuig maakt natuurlijk een te gek cool geluid en gaat ook waanzinnig snel  dus ik vond het heel spannend om naar Lelystad te komen...

eenmaal aangekomen meldde mijn vader zich bij de balie en mijn moeder moest (weer eens) naar de wc... mijn vader had inmiddels de parkeerkaart afgerekend en stond gezellig te praten met iemand van de beveiliging toen mijn moeder opdook en zich voorstelde aan deze man met de mededeling dat zij Petra heette en de moeder van Nicky is.

zij vroeg de beveiligingsman of hij ons ook weer veilig aan de grond wilde gaan zetten waarop mijn papa zei: natuurlijk deze man is beveiliger!...haha mama dacht dat hij de piloot was !! 

lachend liepen we naar het vliegtuig waar we werden opgewacht door de fotograaf en iemand van de stichting hoogvliegers en nadat we ons hebben laten noteren, mochten we rondkijken en heb ik op een stoere motor van de marechaussee gezeten en ben ik in de radiokamer geweest waar een meneer ons alles uitlegde over morse-codes.

hierna was het al bijna 11.00 uur geworden en tijd om aan boord te gaan..

Aad de piloot stond ons op te wachten en ik mocht van Aad voorin in de piper (type v/h vliegtuig) zitten..

DSC01973

Aad legde mij alles uit over de checklist, de metertjes en schakelaars in het vliegtuig (ik deed net alsof ik alles begreep en knikte hem toe (dat doet papa nl. ook altijd als hij iets niet snapt..).

toen was het zover en startte Aad de motor... waaauuww wat een coole sound!..

we reden naar de startbaan en toen was het moment daar!.. flink wat gas, een hoop lawaai en hoppa... de lucht in!...

eenmaal boven zei Aad dat ik als 2e captain het stuur over moest nemen want hij moest de kaart bekijken en dat deed ik dan maar !.

dat was heel spannend hoor maar ik hield het stuur stevig vast.. te gek man!..... ik vloog helemaal zelf en volgens Aad had ik daar de talent voor!..

Aad legde me van alles en nog wat uit b.v. over de radiocommunicaties, hoogtemeter, de snelheid en dat ik goed moest rondkijken en andere vliegtuigen in de gaten moest houden.. wat een verantwoording zeg maar ik nam deze koelbloedig en zonder enige vorm van stress.... 

we zijn tot 2 maal toe over het dolfinarium gevlogen maar ik kon de dolfijnen niet zien want ik vloog te hoog en ik had het te druk met het onder controle houden van het vliegtuig want je kunt niet alles aan de piloot overlaten nietwaar..  

ik heb nog een paar scherpe bochten gemaakt en af en toe flink wat gas gegeven en toen was het helaas al zover dat Aad mij vertelde dat ik pas een goede piloot ben wanneer ik ook een goede landing kan maken en we moesten ons hierop voorbereiden...

langzaam naderde de landingsbaan en we namen gas terug en hup.. smooth touchdown... we waren veilig geland!

DSC01977

Mijn papa zag een beetje bleek maar zei stoer dat ie nergens last van had maar volgens mij werd ie een beetje misselijk van die scherpe bochten van mij! wat een watje heh.. haha!..

toen we uitgestapt waren liep Aad met ons mee en kreeg ik van hem een officieel vliegbrevet! deze wordt nog ingelijst en komt op mijn kamer te hangen naast een nog te maken poster van mij, Aad en de piper!..

DSC01985

nou we moesten afscheid nemen en ik heb Aad hartelijk bedankt voor de fijne vliegles en de fijne en leuke manier waarop hij dat heeft gedaan (ook namens mijn ouders!)

ik was best wel moe en had trek en was dorstig dus gingen we een patatje met een balletje eten en ik lustte ook wel een chocomel..

hierna gingen we naar het vliegtuigmuseum en er was ontzettend veel te zien, ook buiten zag ik een echte straaljager saab viggen en kregen mijn moeder en ik allemaal stoere verhalen te horen van mijn vader en zijn diensttijd bij de luchtmacht... volgens mij
mocht hij alleen de garages uitvegen daar! haha!.. ik liet hem maar vertellen hoor  voor we het wisten was het inmiddels al 16.00 uur geworden en zijn we naar huis gegaan want het was nog anderhalf uur rijden..

ook namens mijn ouders wil ik iedereen van de stichting hoogvliegers maar ook de mensen van aviodrome Lelystad en natuurlijk mijn grote vriend voor het leven Aad de piloot, hartelijk bedanken voor de leuke, te gekke, vette en coole dag die ik heb beleefd samen met mijn ouders in Lelystad!

misschien en hopelijk tot ziens!

groeten Nicky Boom