0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Merijn en Rens Thijsse

21 oktober 2011
Een gezamelijk verslag van Merijn en Rens Thijsse. 

MerijnRens0

We kwamen aan bij de bali van het Aviodrome in Lelystad en daar hebben we ons gemeld. Toen mochten we zo doorlopen en werden we weer naar buiten gestuurd, naar het oude gebouw aan de overzijde. Daar moesten we ons melden bij een meneer voor de rondvluchten die ons vertelde waar piloot Anne-Peter van Riet was. Deze was alvast de ramen van het vliegtuig aan het schoonmaken, zodat we goed naar buiten konden kijken tijdens het vliegen.

Toen gingen we eerst het gebouw binnen naar een kantoorje en kregen we een mooi T-shirt, pet, wuppies en een sticker. Nadat de T-shirts aan waren en de petten op liepen we naar het vliegtuig. Als eerste mocht Rens vliegen.

MerijnRens1

Maar eerst de checklist afwerken en na het eerste deel hiervan gingen we naar de startbaan.

MerijnRens2

Verder met de checklist en vervolgens achter aansluiten. Daarna mochten we opstijgen. We gingen eerst naar het IJsselmeer en daarna over het land. En toen mocht ik (Rens) zelf een stukje vliegen/sturen.

MerijnRens3

We vlogen ook nog over Walibi en via het Dolfinarium weer terug. Maar omdat we nog niet aan de beurt waren (er kwam nog eerst een ander vliegtuig langs) om te landen gingen we onverwachts nog een heel scherp rondje extra maken. Dit was best even spannend maar wel heel leuk. Daarna landen en terug langs de verkeerstoren om te zwaaien en terug naar het begin punt.

Even snel een broodje eten en toen mocht Merijn vliegen. Eerst foto's maken bij het vliegtuig en instappen.

MerijnRens4

MerijnRens5

De checklist doen en daarna naar de startbaan, weer checken en opstijgen. We zagen ook nog een roofvogel die naast ons een stukje meevloog over de startbaan. Tijdens het opstijgen zagen we nog de crossbaan en gingen we naar Lelystad. We vlogen door naar het IJsselmeer, en moch ook ik (Merijn) sturen samen met Anne-Peter.

MerijnRens6

Daarna vlogen we ook over Walibi en over het Dolfinarium waar we dolfijnen zagen springen. En daarna weer landen. Nog een paar foto's nemen

MerijnRens7

en daarna kregen we ons hoogvlieger brevet.

MerijnRens8 

Anne-Peter en Stichting Hoogvliegers, ontzettend bedankt voor deze onvergeteliijke dag.

Groetjes van Merijn en Rens Thijsse

En ook namens Phillip, Ilonka en Thomas.



Ps,

Rens was ’s avonds gaan slapen zonder hoogvliegers cap, maar werd later aangetroffen met de cap op. Wink 

MerijnRens9-2 





Van de piloot...

Heel bijzonder dat ik het hoogvliegerslogo cadeau kreeg gemaakt van zgn strijkkralen (zie foto).

MerijnRens10

Heel veel dank!

Grtn Anne-Peter