0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Nicky Boom

05 november 2011

hallo allemaal


Zoals gevraagd en beloofd sturen wij, Chris en Petra Boom (ouders van Nicky), hierbij het verslag van afgelopen zaterdag toe.
Omdat Nicky zelf niet in staat is om te praten en schrijven maar wij in staat zijn om Nicky te 'lezen' gezien het feit dat we hem al 15 jaar kennen.

NickyBoom0

Hallo ik ben Nick, 15 jaar oud en ik hou van snelle auto's en motoren (vnl. Harleys vind ik te gek) maar ik vind het ook wel leuk om samen met mijn vader op zijn scooter een stukje te rijden. (het gaat slaapverwekkend langzaam maar dat hou ik wel geheim voor hem haha )
Een vliegtuig maakt natuurlijk een te gek cool geluid en gaat ook waanzinnig snel dus ik vond het heel spannend om naar rotterdam te komen...
We waren een beetje vroeg en we moesten nog even wachten, het was prachtig helder weer en het zonnetje scheen volop!
En dat in november dus we mochten helemaal niet klagen!. perfekt vliegweer!....
Ik ben maar een stukje gaan lopen met mijn vader en moeder na 10 minuutjes kwam de piloot Etienne aan en konden we het vliegveld op.
We werden eerst gecontroleerd/gefouileerd door de bewaking en we moesten de paspoorten laten zien. Ook moest ik door een poortje lopen...
Nadat alles was gecontroleerd liepen we met zijn vieren richting het vliegtuig....

NickyBoom1

Etienne moest eerst het vliegtuig kontroleren natuurlijk.
Er moest nog diesel in. Gelukkig dat Etienne even goed keek anders hadden we een probleem gehad want we hadden geen parachute bij ons! haha
 
Er kwam een super stoere tankwagen aan die het vliegtuig ging tanken.
Ik heb de vrachtwagen grondig bekeken de volgende keer kan ik dat ook haha

NickyBoom2

Hierna was het al bijna 13.00 uur geworden en tijd om aan boord te gaan..
Etienne de piloot en ik mochten  voorin zitten, met de koptelefoon konden we met elkaar praten.
Hij legde mij alles uit over de checklist, de metertjes en schakelaars in het vliegtuig (ik deed net alsof ik alles begreep en knikte hem toe (dat doet papa nl. ook altijd als hij iets niet snapt..). Tongue out
Na de laatste controle startte Etienne de motor.
... waaauuww wat een coole sound!..

We reden naar de startbaan en toen was het moment daar!.. flink wat gas, een hoop lawaai en hoppa... de lucht in!...
Ik keek mijn ogen uit wat er allemaal gebeurde wow wat een ervaring zeg! Ik mocht ook het stuur vast houden!

Dat was heel spannend hoor maar ik hield het stuur stevig vast.. te gek man!..... ik vloog helemaal zelf en voorzichtig keek ik af en toe opzij wat een hoogte maar ik vond het super cool.

NickyBoom4

We vlogen boven rotterdam en konden alles goed zien, de havens, de stad en het feyenoordstadion en natuurlijk waar papa werkt (in de waalhaven) zag je de containers voorbij varen....
We zijn ook over de maasvlakte gevlogen. Papa had allemaal sterke verhalen die je met een korrel zout moet nemen want hij had daar vroeger op het terrein van de ECT voor Hapag Lloyd gewerkt...haha

NickyBoom3

Ik bekeek alles goed maar moest alles in de gaten en onder controle houden ook de piloot en de bediening heb ik goed bekeken. Je kan niet alles aan Etienne de piloot overlaten toch.
De volgende keer ga ik samen met Etienne haha mag hij achterin want hij gaat ook wel eens naar spanje met het vliegtuig.. 
 
Ik heb nog een paar scherpe bochten gemaakt en af en toe flink wat gas gegeven en toen was het helaas al zover dat Etienne mij vertelde dat we gingen landen.
Langzaam naderde de landingsbaan en we namen gas terug en hup.. smooth touchdown... we waren veilig geland!

NickyBoom5

Mijn papa zag een beetje bleek maar zei stoer dat ie nergens last van had maar volgens mij werd ie een beetje misselijk van die scherpe bochten van mij! Wat een watje heh.. haha!.. maar mama was ook een beetje stil en wit.
Ik niet natuurlijk maar moest wel bijkomen dat duurde niet lang hoor haha

NickyBoom6

NickyBoom7

Toen we uitgestapt waren liep Etienne met ons mee en kreeg ik van hem een officieel vliegbrevet!

NickyBoom8

NickyBoom9

Deze wordt nog ingelijst en komt op mijn kamer te hangen naast een nog te maken poster van mij, Etienne en het vliegtuig.
Nou we moesten afscheid nemen en ik heb Etienne hartelijk bedankt voor de fijne vliegles en de fijne en leuke manier waarop hij dat heeft gedaan (ook namens mijn ouders!)
Ik was best moe van deze ervaring maar ik heb genoten voor 10.
Nu eerst wat drinken en wat eten want je krijg wel dorst en honger van vliegen en kregen mijn moeder en ik allemaal stoere verhalen te horen van mijn vader en zijn diensttijd bij de luchtmacht... volgens mij mocht hij alleen de garages uitvegen daar! haha!.. ik liet hem maar vertellen hoor. Wink
 
Ook namens mijn ouders wil ik iedereen van de stichting hoogvliegers, mijn grote vriend Etienne de piloot, hartelijk bedanken voor de leuke, te gekke, vette en coole dag die ik heb beleefd samen met mijn ouders in rotterdam.
Misschien en hopelijk tot ziens.

Nicky Boom