0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Sam Eilering

02 november 2011
Een vlucht om niet te vergeten

SamEilering1

In september had mama me opgegeven voor een vlucht met de Hoogvliegers. Al snel kwam er een bericht terug van David de Vries. David nodigde mij uit voor woensdag 2 november. Ik mocht 2 mensen meenemen. Ik wilde graag dat mijn vriendje Bodhi en mama meegingen.
Toen was het zover. Om half 3 waren we op het vliegveld en daar ontmoetten we David. De hele dag was het al wat mistig, maar de voorspellingen waren goed. Toch was het nog even spannend of we echt de lucht in gingen. De mist trok maar niet op. Om  half 4 zei David "we kunnen gaan, maar wel de andere kant op, daar is het helder". Gelukkig!
Eerst gingen we langs de wachttoren om te melden dat we gingen vliegen. Daarna naar het vliegtuig. David ging van alles nakijken. De vleugels, de kleppen, de staart, de brandstof, de knopjes. Een hele klus. Ik met Bodhi op de foto natuurlijk.

SamEilering2

Toen gingen we het vliegtuig in en kregen we allemaal een koptelefoon op met een microfoontje er in. Zo konden we met elkaar praten. Dat was echt cool! 

SamEilering3

SamEilering4

Ook in het vliegtuig controleerde David van alles en toen konden we gaan.

SamEilering5

De lucht in..........dat was zo leuk! !! We vlogen over de Loosdrechtse plassen, richting Woerden, Benschop en weer langzaam terug. Het uitzicht was heel mooi, alles was zo klein.  Ook Bodhi keek zijn ogen uit.  Toen we in de lucht waren mocht ik ook sturen. David legde me uit hoe ik het moest doen en mocht bochten naar links en rechts maken. Ik heb gevlogen....... !

SamEilering6

Na een uurtje kwamen we weer bij de landingsbaan aan. Vlak voor de landing voelde ik me ineens niet lekker. Mama kon nog (bijna) net op tijd de AH tas onder mijn hoofd zetten.......dat was een vieze landing.
Toen we weer aan de grond waren voelde ik me al snel weer beter. Ik kreeg van David een oorkonde dat ik had gevlogen en een leuk t-shirt met een pet van de Hoogvliegers. Beretrots was ik.

SamEilering7

David, heel erg bedankt voor de vlucht en de goede zorgen. Ik vond het echt heel super en een eer dat ik mee mocht!

Groet,
Sam Eilering (8 jaar)
Soest