0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Rick ten Cate

14 augustus 2012

De dag dat ik hoogvlieger werd .. RicktenCate0

14 Augustus was het dan zover ik mocht gaan vliegen , s'avonds na het avond eten ben ik samen met mama , papa en mijn opa vertrokken naar vliegveld eelde in groningen daar werden we door de piloot Remko Bekkema ontvangen .
Remko is een hele leuke piloot en legde ook alles heel goed uit . Hij liet ons alles zien ook de hangar waar alle vliegtuigen stonden dat was echt helemaal te gek om dat van dichtbij te mogen zien , ook mama , papa en opa keken hun ogen uit .
Toen gingen we naar ons vliegtuig en die was best groot , de piloot zei ook dat hij een andere toestel had gekozen die wat groter was omdat hij dat zelf mooier vond vliegen en dat vond ik natuurlijk ook en was ook stoer om in een iets groter vliegtuig te mogen vliegen .

RicktenCate1

We hebben eerst het hele vliegtuig bekeken of alles in orde was en legde de piloot alles uit waar alles voor was en hoe werkte , ik heb er heel veel van geleerd .
Toen gingen we in stappen papa zou mee vliegen en foto's maken maar als verassing mocht er nog iemand mee dus mijn opa riep gelijk ja dat wil ik wel haha .

RicktenCate2

Mijn moeder bleef aan de grond en mocht boven op het terras zitten en kijken hoe we gingen taxien en opstijgen ( mama houd niet zo van vliegen in kleine vliegtuigen en bleef dus maar aan de grond )

RicktenCate3

RicktenCate4

We reden over het platform zo naar de start en landings baan , ik vond het nu wel heel erg spannend worden .
Eenmaal aan gekomen aan het begin van de start en landingsbaan werden de motoren aan gezet dit gaf heel veel lawaai en het vliegtuig begon ook een beetje te trillen , maar dit hoort zo en ik was dan ook helemaal niet bang.
We reden heel hard en toen kwamen we los van de grond , dat was zo mooi je zag alles kleiner worden en je kon heel ver kijken .

RicktenCate5

We zijn over mijn huis gevlogen en hebben een hele scherpe bocht gemaakt dat was te gek echt waar.

RicktenCate8

Ik heb zelf ook een heel stuk zelf mogen vliegen, ik mocht omhoog en naar beneden en een bocht draaien echt super gaaf .

RicktenCate6

RicktenCate7

Na bijna een half uur gevlogen te hebben kwamen we weer terug op eelde en landen we een beetje gek door de zijwind ook dit vond ik niet eng en heel erg leuk om mee te maken , we gingen een beetje scheef opzij maar we landen precies goed .
Eenmaal aan de grond hebben we de piloot Remko geholpen om het vliegtuig weer in de hangar te zetten , ik voelde mij een echte piloot .
Daarna gingen we naar mama die nog op het terras zat te kijken en kregen we wat te drinken .
Ook kreeg ik een heel leuk t-shirt , poppetjes , een pet en een diploma ik werd er een beetje stil van .

RicktenCate9


Nu ben ik officieel een echte hoogvlieger en ben er trots op ..

RicktenCate10

Dit was echt een hele mooie dag die ik nooit meer zal vergeten en wil dan ook de piloot Remko bedanken maar ook iedereen van stichting hoogvliegers voor deze hele mooie ervaring .
En hoop zelf ook ooit eens piloot te mogen worden dat is echt mijn droom .

groetjes Rick