0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Jara van Os

24 oktober 2013

Donderdag 24 oktober was het zover. Ik mocht een vlucht maken vanaf vliegveld Maastricht. Mama had alles afgesproken met Rene Begas, de piloot.

Ik kon niet wachten tot het zover was. We waren op tijd op het vliegveld. Daar aangekomen kregen we bericht van Rene, die aangaf ietsjes later te zijn. Dat gaf even wat spanningen, maar doordat er genoeg te zien was op het vliegveld ging de tijd snel voorbij.

Uiteindelijk mochten we door de check-in. Dat was grappig. Mama en papa moesten de tas en hun zakken leegmaken en in een bak doen. Deze ging door de röntgen check. Ik mocht als eerste en kon samen met de mevrouw van de douane mee kijken wat mama allemaal in de tas had. Papa moest zelfs zijn riem afdoen, want anders ging er een harde piep af. Toen mochten we met de mevrouw van de douane mee in een bus. Zij bracht ons naar het vliegtuig en naar de piloot.

Rene is echt een enthousiaste piloot. Hij legde van tevoren alles uit. We liepen om het vliegtuig heen voor de inspectie. Hij vertelde hoe een vliegtuig werkt, met alle roeren en waarom delen van de vleugel neerklappen of omhoogklappen en hoe je dan stuurt. En waar de benzine zat ( in de vleugels!!! Dat wist ik niet ) Echt interessant. Verder kreeg ik een leuke pet, een t shirt en een armbandje. Dat vond ik heel lief.

Jara1

En toen mocht ik gaan zitten. Papa zat achterin en ik mocht naast Rene.

Jara2 

Ik kreeg een koptelefoon op zodat ik tijdens de vlucht kon praten met hem. Dat vond ik vet cool! We stegen op en vlogen over onze stad Roermond en omstreken. Wat leuk om je eigen stad van boven te zien. Ik mocht van Rene ook zelf sturen. Wauw. Ik vond het vliegen helemaal niet moeilijk.

Jara3

We zijn echt een hele tijd in de lucht gebleven. Ik had nog wel veel verder willen vliegen, maar ja, mama stond op ons te wachten op het vliegveld.

Toen we geland waren, kreeg ik ook een mooi diploma van Rene. Ik heb het echt heel erg leuk gehad. Mama en papa zeiden dat ik de rest van de dag met een grote glimlach heb rondgelopen.

Jara4

Rene, heel erg bedankt. Dankzij jou heb ik voor de eerste keer in mijn leven gevlogen en ik was helemaal niet bang. Het was een prachtige middag!

Stichting Hoogvliegers ook heel erg bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt en mij in contact hebben gebracht met Rene.


xxx Jara