0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Dylano Peletier

10 januari 2009

Dylano de Hoogvlieger

10 januari 2009, een prachtige winterse dag waarop Dylano Peletier samen met piloot Marc Welleman ging vliegen vanaf Hilversum.

Helaas hebben we tot op heden nog geen verslag van Dylano mogen ontvangen maar Marc deed al wel verslag en samen met zijn vriendin, onze huisfotograaf Kitty Vos, levert dit een mooi geheel op.

Klik hier voor de foto's gemaakt door Kitty Vos >>


Verslag piloot Marc Welleman

Dylano Peletier in de revanche!!

Vanmorgen om iets voor tienen staan Dylano en zijn vader op vliegveld Hilversum. We ontmoeten elkaar bij Vliegschool Hilversum om kennis te maken en alvast in de stemming te komen.

Allereerst de uitreiking van de cadeautjes: een mooie pet en shirt; Het shirt gaat gelijk aan over de jas en pet gaat op over de muts (het was tenslotte -11C).

Dylano heeft er heel veel zin in. Hij zou eigenlijk meevliegen met de memorial flight van de KLM op nieuwjaarsdag, maar door een stevige koorts kon hij er niet bij zijn. Jammer, maar het voordeel is dat hij nu zelf mag vliegen en dat is ook niet niks.

Eerst even een kort gesprekje over het vliegtuig. Wat zit er allemaal op en hoe werkt het? Dylano vindt het reuze interessant, als het maar niet te lang duurt. Hij komt tenslotte om te vliegen.


Dus snel de laatste slok koffie naar binnen werken en op naar het vliegtuig. Eénmaal in het vliegtuig en gestart, taxiën we naar de baan. Het is wat koud, dus het duurt even voordat de temperatuur voldoende is, de kachel lekker warm en alle ramen goed zicht bieden. Dylano gebruikte dit om van alles te vragen over de metertjes en andere interessante zaken. Hoe praat je nu met de meneer die je elke keer in je koptelefoon hoort? Hoe ga ik straks gas geven? en Dylano geeft mij even door hoe snel ik straks mag vliegen door mij de maximale snelheid (Vne)en maximale toerental op te noemen. Dat had hij al gezien op de klokjes.

Na 3 keer aftellen van 10 tot 0 (hij had er erg veel zin in) gaan we dan echt. De vlucht zelf is super. Mooi rustig weer en goed zicht op alle bevroren slootjes en plassen.

Er zijn veel schaatsers op het ijs. Eerst even over het huis van Dylano en vervolgens op naar Opa's huis. Vandaar weer terug naar Hilversum. Dylano vindt het mooi geweest. Hij heeft honger en is een beetje moe. Vliegen is hard werken! Als laatste vraagt Dylano om een touch en go want landen en opstijgen is toch wel leuk. OK. Na het extra rondje circuit is het gedaan. Na afloop nog even naar de vliegschool voor de brevetuitreiking en dan gaan Dylano en vader. Zelf ook weer veel plezier gehad aan deze vlucht en het enthousiasme van Dylano werkt aanstekelijk.

Marc Welleman