0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Ko Piloot - Bij de politie

02 december 2010
2 december - Bij de politie.

Hallo allemaal,

pol00

Gaaf hè? Lees maar mee.....

Vandaag ben ik op pad geweest met iemand die werkt bij de politie Amsterdam/Amstelland.
Jullie zien heel vaak politieauto's en politiemotoren op grote Hoogvliegersdagen dus ik ik wilde hier wel eens een dagje kijken.
Het leek mij wel eens leuk om bij de  Politie Amsterdam/Amstelland te gaan kijken.

De regio Amsterdam-Amstelland is verdeeld in vijf districten en 32 wijkteams. Daarnaast zijn er ook nog heel andere diensten. Ik hoorde dat er ongeveer 8000 mensen in dit korps werken, dat zijn er wel heel veel.
Als jullie meer willen weten over de politie Amsterdam/Amstelland kunnen jullie hier kijken: www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Ik mocht een dagje meelopen op bureau Koninginneweg en de dag begon al heel vroeg.
Om 06:30 was ik al op het bureau en ik mocht met mijn nieuwe collega mee de kleedkamer.
Terwijl mijn collega zich ging omkleden ben ik maar in zijn kast gaan wachten

pol01

Daarna snel maar de PLOT, dit is de ruimte waar de meldingen binnenkomen.

pol02

Toen mijn collega's met elkaar in gesprek waren ben ik nog even snel op onze site gaan kijken.

pol03

Ik wilde wel eens voelen hoe het is om handboeien te dragen, ik kan jullie vertellen dat je beter een mooie armband kan dragen want dit zit niet erg prettig.

pol04

Ook kreeg ik voor deze dag mijn eigen kogelwerend vest. Het kan soms gebeuren dat de politie bij hele gevaarlijke dingen komt, dan is het wel belangrijk dat ze toch een goede bescherming hebben.
Het vest was wel een beetje te groot voor mij maar veiligheid is voor een politieagent heel belangrijk, ook voor mij.

pol05

Daarna kreeg ik ook een rangonderscheiding, ik was voor deze dag een echte Inspecteur van politie.

pol06

Even nog een rondje in het bureau maken. Zo mocht ik even in een zogenoemd dagverblijf zitten. Hier moeten mensen die de politie heeft aangehouden even in wachten tijdens het onderzoek. Dit is een ruimte met alleen een bankje en een deur van speciaal glas, dit glas kan ook niet stuk.

pol07

Daarna zag ik een heel gek apparaat staan wat wel op een hele oude computer leek. Met dat apparaat kunnen ze meten hoeveel alcohol iemand in zijn lichaam heeft. Er zit een slang aan waar iemand dan in moet blazen en na een tijdje kan de politie zien hoeveel deze persoon dan heeft gedronken. Ik vertel het nu heel kort want er komt nog veel meer bij kijken.

pol08

Voor agenten de straat op gaan krijgen ze nog een briefing. Hier krijgen ze te horen wat er allemaal in de wijk speelt en waar ze op moeten letten.

pol09

Tijd om naar buiten te gaan. Het leek mij wel leuk om een keer met een politiemotor te gaan rijden. Eerst moest ik een goed passende helm op. Piloten hebben altijd een koptelefoon op tijdens het vliegen, zo horen ze de luchtverkeersleiding. De politie heeft in een helm ook een koptelefoon zitten en een microfoon.

pol10

In de garage stond de motor en ik heb meteen de sirene en de blauwe lampen aangezet. Wat een lawaai was dat.

pol11

Het was erg slecht weer buiten en er lag onwijs veel sneeuw. Van de meldkamer mochten er geen motorrijders rijden, dit was echt te gevaarlijk door het slechte weer.
Dan maar met een auto naar buiten, dan zit je ook nog eens lekker warm.

pol12

Kijk, mijn naam stond zelfs op het bord wat bij de PLOT hangt. Hier staan de roepnummers van de auto's, motoren, fietsen en mensen die lopen, van het bureau in de wijk.

pol13

Snel naar buiten want ligt het werk voor een politieagent. De politie doet heel veel dingen zoals: Boeven vangen, mensen helpen die bijvoorbeeld zijn gevallen, helpen bij een ongeluk, en nog heel veel meer.
Ik wilde wel eens bij een politiehelikopter kijken en dat zijn wij dus gaan doen.
Het was maar een klein stukje rijden naar Schiphol, daar staan de politiehelikopters. Wat zijn die politiehelikopters onwijs mooi. Ik heb ook gevraagd of ik  een stukje mee kon vliegen maar ze waren vandaag zo druk dat dat nog niet ging lukken. Ik moet nog even wachten en dan mag ik mee.

pol00a

Nog even een rondje langs om Schiphol gereden en toen weer snel terug naar onze wijk.
Veel foto's hebben wij niet kunnen maken omdat het best druk was.
Ik ga zeker nog een paar keer mee werken bij de politie want het was onwijs leuk.
Ik zorg dan ook dat ik een goede camera mee hebt, deze foto's zijn niet heel scherp omdat ze met een telefoon zijn gemaakt.

Foto15

FOTO16

Nou, dat was spannend en leerzaam, misschien dat ik later ook wel bij de politie wil werken.....

Tot de volgende keer maar weer!

Liefs: Ko


ps1. Stiekem wil ik ook graag avonturen met jou beleven. Bestel me snel (klik hier), dan kom ik zo snel mogelijk naar je toe en kun je onze avonturen, die van jou en mij, opsturen naar kopiloot@stichtinghoogvliegers.nl en wie weet verschijnt ons avontuur dan ook hier in mijn weblog!!

ps2. Ook kun je dan mee doen met de Ko fotowedstrijd met kans op 250,-- opgezet door The Pilot Shop (klik hier)

ps3. Willen jullie ook vriendjes met me worden en mij volgen? Klik op onderstaande plaatjes en voeg me toe als vriendje en volg mijn avonturen!

Hyves twitter facebook linkedin