0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Ko Piloot - Groningen HVdag

28 mei 2011
21 mei 2011 - Grote Hoogvliegersdag Groningen

EHGG wat is dát nou weer?

In de wereld van de Hoogvliegers waarin ik verkeer barst het van de afkortingen.
Zo kreeg ik een mailtje of ik op 21 mei maar op EHGG wilde melden. En dan moet ik maar weten wat en waar dat is.
Als goed piloot weet ik dat elke luchthaven in Nederland een code heeft die met EH begint. En GG kan ik ook onthouden, dat is namelijk het Gezellige Groningen.

Eigenlijk klopt dat niet helemaal want de luchthaven van Groningen heet Eelde Airport en ligt in de provincie Drenthe. Snap je het nog?

Nou, ik ben er toch maar naartoe gegaan en het was er inderdaad erg Gezellig. Er was een Grote Hoogvliegersdag (GHVD) waar ik weer heel veel vriendjes zou ontmoeten.

KoEHGG1

En natuurlijk moest ik elke cockpit even van binnen bekijken. Hier zie je me in een echte straaljager. Daar mocht ik in terwijl de kinderen alleen naar binnen mochten kijken. De piloot vertelde dat dat was omdat er een schietstoel in zit en hij wilde niet dat kinderen op een verkeerd knopje zouden drukken ! Ik zou dat nooooooit doen want ik ben zelf piloot!

KoEHGG2

Gevlogen heb ik ook. Ik mocht een aantal kinderen begeleiden. Het blijft een belevenis, hoe vaak je het ook doet.

KoEHGG3

KoEHGG4

En soms durf ik niet naar buiten te kijken en ga ik gewoon lekker even in het zonnetje liggen.

KoEHGG5

Naast de startbaan, of landingsbaan natuurlijk, staan allemaal lampjes. Die had ik al vaak in het langsvliegen gezien maar wilde ze nu ook wel eens van dichtbij bekijken. Vanuit de lucht lijken ze zo klein maar stiekem zijn ze toch best wel groot.

KoEHGG6

In het begin vertelde ik dat ik veel vrienden zou zien. Nou, die heb ik allemaal weer ontmoet. Heel veel lieve kinderen en grote mensen die me mee willen nemen op hun reizen, zodat ik nog meer avonturen kan beleven waar ik hier in m’n blog over kan vertellen.

Er zijn ook vrienden die ik vaker tegenkom op GHVD. Dit zijn er daar twee van. De ene heet Spank en de andere Badcop. Ze hebben vast ook nog gewone namen maar die kan ik maar niet onthouden.

KoEHGG7

Tot de volgende keer !


ps1. Stiekem wil ik ook graag avonturen met jou beleven. Bestel me snel (klik hier), dan kom ik zo snel mogelijk naar je toe en kun je onze avonturen, die van jou en mij, opsturen naar kopiloot@stichtinghoogvliegers.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en wie weet verschijnt ons avontuur dan ook hier in mijn weblog!! 

ps2. Willen jullie ook vriendjes met me worden en mij volgen? Klik op onderstaande plaatjes en voeg me toe als vriendje en volg mijn avonturen!

Hyves twitter facebook linkedin