0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Nationaal Lucht en Ruimtevaartlaboratorium

18 september 2010
Op 18 september 2010 was het een heel bijzondere dag.

nlr07

9
kinderen van het kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia (behalve Thomas dan, die wist pas 48 uur van tevoren dat hij mee mocht, Eveline kon er helaas niet bij zijn ;) ) namen deel aan een spannend ‘experiment’ in een laboratorium hoog boven (en onder) de wolken. 

nlr04

In de ochtend stapte de kinderen binnen bij het Nationaal Lucht en Ruimtevaartlaboratorium waar ze in vliegtuig simulatoren oefenden voor hun vlucht later op die dag. Ze leerden vliegen in een helikopter en in een vliegtuig. Met de helikopter vlogen ze boven Maastricht Airport, en met het vliegtuig boven Schiphol en zelfs in Innsbruck tussen de bergen. 

nlra

Ze leerden niet alleen vliegen, maar ook praten met de luchtverkeersleiding. Dat niet alleen, alle kinderen kregen een DVD mee waar opnamen van hun hele vlucht op stonden! Dat gaat een boel werk schelen bij de volgende spreekbeurt ;)

nlr01

Daarna gingen de kinderen naar een geheime locatie ‘codenaam Jet Center ‘ (herkennen jullie de verskeerstoren?) waar een geheim vliegtuig voor hun klaar stond. Van de buitenkant ziet het vliegtuig eruit als een ‘zakenjet’… maar let een op die letters op de staart… PH-LAB; van laboratorium! Dat vliegtuig is dus gebruikt om door de vulkaanaswolk heen te vliegen :)

nlr08

Het geheime vliegtuig had allerlei snufjes aan boord. De kinderen gingen in 2 groepjes. Best klein zo'n vliegtuig.

nlrc

Na een spectaculaire scherpe bocht na takeoff, een lange vlucht over de zee en het strand keerden de Hoogvliegers terug van hun missie.

De kinderen waren er ondersteboven van (Thomas tenminste wel ;) )

nlr06

Oh ja, en wat ook stiekem wel leuk was is dat de brandweer er ook was en met water spelen is altijd stoer...

nlrd

Kortom: een leuke en spannende dag!!!

Klik hier voor de foto's van deze dag!!

De dag was mogelijk om dat Nick en Marten [nee niet Nick en Simon] geld opgehaald hadden door met een oude Rode Volvo naar de Rode Zee te rijden! Dit was ook een enorm spannend avontuur waar Nick en Marten een weblog van hebben bijgehouden, ga maar kijken: KLIK HIER

nlrb