0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Beek, De film is af!

18 mei 2013

Beek, 18 mei 2013

Na een jaar afwezigheid is er weer een zeer geslaagde Grote Hoogvliegersdag op Maastricht Aachen Airport geweest, ook wel Beek genoemd.

© Stichting Hoogvliegers, Wouter van Neer

01

Vandaag hebben 49 kinderen een dag gehad om nooit meer te vergeten en er was zelfs een jarige hoogvlieger. Van harte gefeliciteerd Noah!

2a 2b

De dag werd geopend door Burgemeester Krewinkel.

03

Om 9.30 kwamen de eerste kinderen bij de inschrijftafel aan. Daar kregen ze een tasje met heel veel leuke hebbedingetjes en natuurlijk niet te vergeten hun boardingpas!

04

Een goed half uurtje later kwam onder begeleiding van de politie een luidruchtig konvooi van trucks aan.

05

Toen ging de dag he-le-maal los! De kinderen konden een kijkje nemen bij de luchthaven brandweer en in een YPR van de Koninklijke Marechaussee...

06a 06b

of een geweldige rit maken op een stoere trike. GAAF!!!

07

Na de boardingtafel konden de Hoogvliegers niet wachten om Maastricht en omstreken te bekijken van boven. Helemaal te gek als je onderweg ook nog zelf het vliegtuig mag besturen!!!

08a 8b

Druk druk druk, daar krijg je honger en dorst van. A2 CateringSligro Venlo en Miko Koffie hebben gezorgd voor broodjes, koffie, thee en frisdrank.

09

Nog niet gevlogen? De politie was er met een motor waarop je mocht zitten en je kon een ritje maken in één van die vette Hoogvliegers trucks...

10a 10b

of alvast het vliegen oefenen op de computer.

11

Tussen door kon je natuurlijk ook even lekker uitrusten en genieten van een patatje mayo.

12

Ja hoor, de clowns Keppie en Vlinder waren weer opperbest met hun grappen en grollen. Probeer dan maar eens chagrijnig te blijven, lukt niet hahaha.

13

Het ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers was ook aanwezig en heeft 4 vluchten gemaakt. Tezamen met ongeveer 12 andere vliegtuigen hebben hierdoor alle Hoogvliegertjes gevlogen.

14a 14b

Alle piloten waren heel aardig en als de kinderen iets niet snapten dan legden ze alles heel goed uit.

14c 14d

14e 14f

Wat was dat leuk zeg, vliegen en zelf mogen sturen! Na het vliegen kreeg je een 'echt' vliegbrevet met de handtekening van je eigen piloot erop. Super!

14g

En als klap op de vuur pijl de RUNWAY RUN!

15a

15b

15c

Maar helaas komt ook aan deze dag een einde en danken de coördinatoren Hans & Vivian Bunt en Hans & Yvonne Vullers iedereen die deze dag haar steentje heeft bijgedragen. Een dik applaus voor jullie!!!

Deze dag was niet mogelijk zonder Norbert Snijders en Robert Jensen van Maastricht Aachen Airport en Bill Kuiper van General Aviation Maastricht. Dank voor jullie gastvrijheid!!!

Verder is deze dag mogelijk gemaakt door:
A2 catering, Miko Koffie, Sligro Venlo, Vissers olie, Service club Kerkrade & Dreamrun, Grouwels Vastgoed Maastricht, SafeHouse Security, Koninklijke Marechaussee, douane, politie, Luchthaven Brandweer, Laeven, Douven verhuur Weert en Gemeente Beek.

HEEL VEEL DANK!!!

De fotografen hebben weer veel foto's gemaakt die je in het fotoalbum kunt bewonderen.

16

Wil je als hoogvlieger of ouder/verzorger laten weten wat je van deze dag vond? Schrijf dan iets in ons gastenboekwink

© Foto's: Stichting Hoogvliegers - Chris Zuiderwijk, Kees Nouws, Suzanne Wortel en nustyR.
© HVTV: Stichting Hoogvliegers - Wouter van Neer (WVN Media)