0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Fred Scholman

13 juli 2010
Hallo allemaal,
 
Ik ben Fred Scholman en mag de aftrap doen van de nieuwe rubriek De Vrijwilliger.
Hier gaan wij, als vrijwilligers van de organisatie, aan jullie vertellen hoe we bij Stichting Hoogvliegers zijn gekomen en wat onze drijfveer is om dit te doen.
 
Mijn verhaal...
 
Het begon voor mij als member bij ATCBox (luchtvaart forum) waar ik een screenshot van een repaint van een vliegtuig had gepost. Een andere member, Daniel van Gennip, wou graag die repaint hebben en haalde mij ook over om op het FlightSimulator Forum te komen. Zo gezegd, zo gedaan en daarna ging alles in een stroomversnelling. Dankzij Shaddy Fouad, van FSForum, kwam ik al snel in contact met Daan de Meester en dus met Stichting Hoogvliegers.
In 2008 was de grote dag op Rotterdam voor mij de eerste kennismaking met de stichting als vrijwilliger. Deze dag had op mij een hele diepe indruk gemaakt. Al die blije gezichten, hoe het georganiseerd was en wat er allemaal mogelijk was op Rotterdam. Ongelofelijk!

Een paar maanden later kwam een verzoek of ik voor de stichting een repaint kon maken. Uiteraard want een grotere eer kon ik niet krijgen. Dat die repaint uiteindelijk niet gebruikt werd deed er niet toe, ik vond het al prachtig dat ik iets voor de stichting had kunnen doen. Maar het contact was gelegd en ik ging met wat ideetjes strooien die misschien ook wel leuk zouden kunnen zijn voor de stichting.
Wat bedoeld was voor de stichting zelf werd een opdracht voor mij. Totaal onverwacht kreeg ik een email met de uitnodiging om bij de organisatie te komen en mijn ideeën zelf uit te voeren. Wil je dat Fred... ja of ja! Ondanks het gemis van de optie nee was de keuze niet moeilijk. Zeer vereerd werd het een JA en vanaf oktober 2009 maak ik screensavers en heb ik een aantal repaints gemaakt.
Inmiddels ben ik wat meer gaan doen. Regelmatig ga ik met de PH-BUS mee om kinderen op te halen voor een grote dag. Strakke en gespannen gezichten zijn ons deel in de bus want de kinderen hebben geen idee wat ze gaat overkomen die dag. Totdat ze 10 minuten aanwezig zijn op het evenement... een smile van oor tot oor die de rest van de dag niet meer verdwijnt. Daar doe ik het voor, daarvoor laat ik graag de wekker op onmogelijke tijden rinkelen.

Daarnaast doe ik allerlei hand en span diensten op het grafische gebied zoals de de bouwplaat van ons eigen vliegtuig. Ook maak ik soms een aflevering voor HoogVliegersTV wat hartstikke leuk is om te doen. Het (in)vullen van de website, daar ben ik de laatste tijd druk mee in de weer en dat doe ik samen met Daan. Vooral de individuele verslagen van Hoogvliegers zijn erg leuk om te doen.

Waar ik het meest trots op ben is dat we nu, naast een eigen bus en trailer, ook een eigen vliegtuig hebben. Een vliegtuig dat een beschildering heeft waarin je onze mascotte Ko Piloot terug kan vinden. Aan het ontwerp van die beschildering heb ik met veel trots en plezier gewerkt! Voor flight simulator zal er binnenkort ook een versie beschikbaar zijn voor zowel FS9 als FSX.

Maar het meeste plezier beleef ik toch echt aan al die blije gezichten die ik zie tijdens een Hoogvliegrsdag en aan de verslagen van de individuele Hoogvliegers. Al die kinderen, en daarbij de broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s enz., die even de gedachten op iets anders kunnen zetten dan ‘het bezig zijn met een ziekte’, is voor mij een enorme drijfveer om hier veel vrije tijd in te steken!!!
 
En dan te bedenken dat het allemaal begon met een screenshot en Daniel...

fredscholman