0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Lelystad Stichting Joris

09 oktober 2010
Vandaag, zaterdag 9 oktober 2010, was een bijzondere dag voor kinderen en jongeren die lijden aan de zeldzame stoffenwisselingsziekte Tyrosinemie.

Annelies Prent, moeder van Joris (met Tyrosinemie) heeft een stichting opgericht, hoe kan het ook anders: Stichting Joris (klik) Dit vanwege het feit dat het een dusdanig zeldzame aandoening is dat er geen middelen beschikbaar zijn voor onderzoek e.d.

ehlejoris02
                                                                                                 Joris

Onze piloten coördinator van Noord Nederland, Tjerk van Dijk, was vroeger buurman van Joris en Joris is één van de 17 kinderen in Nederland die deze ziekte hebben. Tjerk had het plan opgevat om Joris Hoogvlieger te laten worden maar waarom niet alle kinderen dan?

Zo gezegd, zo gedaan, een minidagje waarbij al deze patiënten, hun arts dr. van Spronsen, diëtiste(n), verpleegkundige(n) en enkele specialisten samenkomen met als hoogtepunt een vlieg ervaring.

Een betere plek dan het themapark Aviodrome op Lelystad Airport konden we niet verzinnen en de medewerking van het Aviodrome is, zoals altijd, subliem te noemen. Iedereen mocht naar binnen, een zaal werd ter beschikking gesteld en alle Hoogvliegertjes konden in- en uitstappen via het platform van het Aviodrome. En terwijl er even gewacht moest worden tot de piloten weer terug waren van een vlucht, of na afloop van de vlucht, kon men dus gewoon genieten van al het moois in het themapark. Aviodrome: dank!!

ehlejoris12

Tussen 09:30 en 10:00 verzamelen de meeste families zich en na ontvangst van de boardingpassen en de tas met gadgets (o.a. T-shirt en pet) geniet het gezelschap een korte presentatie door hun arts dr. van Spronsen

samen

en om 11:00 is het dan zo ver, de eerste vluchten gaan plaats vinden. De kinderen zijn er helemaal klaar voor

jorisdag

Eerst kennismaken met de piloot en dat is best eng

ehlejoris03

Maar als het ijs gebroken is, is het stiekem ook wel heel erg leuk

ehlejoris04

En ook de rest heeft er zin in

ehlejoris05

Voordat er gevlogen kan worden moet het vliegtuig eerst van onder en boven gecontroleerd worden

ehlejoris10

en als dat goed is en je zit eenmaal aan boord dan moet je een checklist doorlopen om te zorgen dat alles goed staat voor de vlucht en die moeten de piloten in spé wel zelf lezen natuurlijk

ehlejoris06

En dan is het tijd op te gaan, klaar?

ehlejoris11

Daar gaan ze, de eerste Hoogvliegertjes van vandaag en uiteindelijk dus allemaal

ehlejoris07

En terwijl de andere kinderen even moesten wachten werd er geknuffeld met een heel lief hondje

ehlejoris15

Of er werd 'stiekem' met een voetbal gespeeld want dat mocht eigenlijk niet, sssssssst.....

voetbal

Er was ook een Volvo dag op Lelystad Airport bij het Aviodrome dus begin van de middag vulde het platform zich met allemaal mooie oldtimers wat ook nog genoeg te doen (bekijks) gaf

ehlejoris14

En de nieuwe piloten die terug kwamen vonden het ook allemaal fantastisch

ehlejoris08

ehlejoris13

Ondanks de pech voor enkele families die te kampen hadden met ziek zijn waren er toch 10 kinderen met hun familie aanwezig en allemaal hebben ze gevlogen.

Een geslaagde en vooral leuke dag waarbij de kinderen gewoon lekker kind waren en iets heel stoers hebben gedaan, nl. zelf een vliegtuig besturen!

Allemaal zijn ze naar huis gegaan met een echt piloten (Hoogvliegers) diploma

ehlejoris09

KLIK HIER voor alle foto's die gemaakt zijn!!

En de screensaver is er.

Als Stichting Hoogvliegers zijnde zijn we trots en blij dat we deze Stichting Joris een leuke dag konden geven en dat het een leuk samenzijn was van lotgenoten.

top100
Piloot Tjerk van Dijk naast Annelies Prent van de Stichting Joris