0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Ko Piloot - Londen

02 september 2013

Hallo lieve iedereen!

Laatst had ik de kans om een dagje naar Londen te gaan, en nou, dat wilde ik wel natuurlijk! Londen ligt in Engeland en is aan de overkant van de zee. Je kan er per vliegtuig heen, maar ook met een trein die onder de zee rijdt en met een boot. Ik ging met de boot.

01

Het kortste punt tussen de 2 landen is in Frankrijk, in een plaats die Calais heet en Dover, wat dan dus Engeland is. Dus ik ging naar Calais, en daar stapte ik op de boot. De boot zelf is al een avontuur! Je kan er eten en drinken en buiten op het dek staan en spelletjes doen en winkelen! En leuke dingen in die winkels! Kijk mij met al die lolly's!

02

En al die chocolade! Wie wil er wat?

03

En souvenirtjes kon je er ook kopen. Zie je mij nog, tussen al die knuffels?

04

En dat t-shirt leek me leuk, maar ze hadden 'm niet in mijn maat...

05

Maar eindelijk, na 2 uurtjes varen, kwam Dover in zicht. Dover is ook bekend van de witte krijtrotsen langs de kust. Zie je ze achter me?

06

Eindelijk was ik in Londen, Engeland! Ik wilde van alles doen waar Engeland om bekend is. Ik begon in Hyde Park, bij de Queen Elizabeth Gate, wat Engels is voor Koningin Elizabeth hek. Mooi he?

07

En meteen daarnaast was nog zo'n mooi hek.

08

Ook zag ik een monument (mooi woord om een gebeurtenis te herinneren) voor dieren die misbruikt zijn in de oorlog. Animal is Engels voor dier en War is oorlog...

09

En uiteraard moest ik even in een echte Engelse telefooncel! Deze was toevallig zwart, maar meestal zijn ze rood.

10

Inmiddels had ik best wel trek gekregen en dus ging ik even wat eten met vrienden. Het werd een heerlijke tosti!

11

Om de hoek was Oxford street, een hele bekende en ook erg grote winkelstraat! Wat een hoop winkels daar! En wat druk! De metrohalte Bond Street werd verbouwd, en daar stond een mooie schutting omheen.

12

Maar ik moest toch even laten zien dat ik er echt geweest was he? En weet je: naast die schutting zat een Disneystore! Daar moest ik gewoon even naar binnen, een paar oude vrienden gedag zeggen...

13

Herken je ze allemaal? Ik vond 't heel leuk ze even te zien, maar dat zie je ook wel aan ons...

Bij Piccadilly Circus (wat overigens geen echt circus was hoor, maar gewoon een straatnaam) zat een heeeeeele grote speelgoedwinkel!Hamley's heette die en echt waar: 6 verdiepingen met speelgoed! Zoooo veel! Hun mascotte is een beer, dus daar moest ik even mee op de foto natuurlijk,

14

en op de lego afdeling keek ik mijn ogen uit! De koninklijke familie in lego!

15

Ik zit daar gezellig bij de koningin van Engeland op schoot, Elizabeth. Ja, net als van dat hek inderdaad! En de kroon, ook helemaal van lego!

Ik heb met van alles gespeeld daar, en moest even naast de Big Ben poseren. dat is een hele bekende klok in Londen, maar Londen is zo groot, ik kon niet alles doen! Dan maar de puzzel versie...

16

Op weg naar wat te eten, want het was inmiddels wel weer etenstijd, liep ik langs een heel bekend en zeeeer duur hotel, The Ritz.

17

Filmsterren en zangers en zangeressen logeren daar, en staatshoofden en sjeiks. Maar uiteindelijk kwam ik bij een Pub, wat eigenlijk Engels is voor kroeg of bar.

18

In de pub bestelde ik echt Engels eten: fish and chips! Wat gewoon vis met patatjes is hoor.. Met een sausje erbij en wat te drinken, ik heb erg lekker gegeten dus!

19

En om de hoek zat een heel bekend restaurant, Hard Rock Cafe. Die zitten over de hele wereld en dus ook in Londen. En druk dat het daar was! Mensen moesten bijna 2 uur wachten voor ze aan een tafeltje konden zitten! Gelukkig hoefde ik daar niet in de rij.

20

Inmiddels was mijn dag al bijna voorbij en moest ik toch wel terug naar de boot...Maar niet voordat ik een foto had van een echte Engelse bus, zo'n rode dubbeldekker.

21

Nu was de dag echt op en voorbij en ging ik in Dover weer op de boot. Deze keer was het donker buiten en zie je de zee niet zo goed als eerst, maar wel de mooie lampjes op de achtergrond van Calais!

22

Ik heb een hoop gezien en gedaan en ga zeker nog wel een keer naar Londen terug voor nieuwe avonturen die ik jullie dan vertel, maar dit avontuur was nu echt voorbij...De volgende keer wil ik naar een museum en naar de echte Big Ben en de London Eye (een heeel groot reuzenrad) en de London Dungeons (wat kerkers betekend) en.. en.. nog veel meer dus! Maar nu was ik moe en tevreden en blij weer terug te zijn in mijn eigen hangar...

23

Tot het volgende avontuur!

Liefs, Ko piloot.

ps1. Stiekem wil ik ook graag avonturen met jou beleven. Bestel me snel , dan kom ik zo snel mogelijk naar je toe en kun je onze avonturen, die van jou en mij, opsturen naar kopiloot@stichtinghoogvliegers.nl en wie weet verschijnt ons avontuur dan ook hier in mijn weblog!!

ps2. Willen jullie ook vriendjes met me worden en mij volgen? Klik op onderstaande plaatjes en voeg me toe als vriendje en volg mijn avonturen!

facebook twitter LinkedIN