De vrijwilliger vertelt Claudia Oldenstam

30 september 2013

Ik ben al een paar jaar vrijwilliger bij de Stg Hoogvliegers. Ik had toen geen flauw idee hoe het eraan toe zou gaan. Wel het één en ander van een collega gehoord, die mij in contact bracht met de Stichting Hoogvliegers. Ik ben voor het eerst op Lelystad airport begonnen en toen gelijk opgenomen in de grote familie als ik het zo mag noemen. Bij de catering was het gelijk flink aanpakken! Na de briefing moet je ervoor zorgen, dat alle soorten broodjes, vleeswaren, snoepjes, drank etc. alvast klaarstaat voor de eerste groep hoogvliegertjes. Meestal wordt de catering bemand door 4 tot 5 vrijwilligers. Het beleggen en smeren gaat in een soort lopende band werk wat heel effectief gaat tot nu toe. Nadat alle broodjes belegd zijn met allerlei lekkere vleeswaren of zoetigheid moet je ook het onderscheid maken tussen het klaarleggen van broodjes met/- of zonder boter ivm hoogvliegertjes, die geen boter mogen nuttigen.
De catering krijgt ook wel eens kant en klare maaltijden, die vervolgens gesplitst worden in aparte items bv.brood / fruit/ snoep en drank.

Als de hoogvliegertjes en hun ouders langs de catering komen krijg je meestal als eerst de vraag hoeveel bv. een broodje kaas kost. De verbazing is daarna vaak heel groot als ze horen, dat het gratis is en sommige vragen nog voor de zekerheid “is het echt allemaal gratis”…waarna een lekker broodje wordt uitgekozen. Snoep is de favoriet bij de hoogvliegertjes, zodat dit ook als eerste op is.  Spitsuur bij catering is tussen 12u en 14u , want dan is het natuurlijk hoogtijd voor de lunch. Aan het eind van zo een hoogvliegersdag zien we weer tevreden op de voldane gezichtjes van de kinderen. Ook is het een voordeel als je bij de catering staat je ziet namelijk bijna iedereen die op deze dag aanwezig is, omdat iedereen natuurlijk graag een broodje lust…

Tot de volgende hoogvliegersdag,
Claudia Oldenstam