0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Grote Hoogvliegersdag Beek 2015 [video update]

01 juni 2015

Beek 23 mei 2015

Zaterdag 23 mei is eindelijk aan gebroken en de hoogvliegersdag Beek kan van start gaan. De weergoden waren ons goedgezind want rond de klok van 11 uur werd het zonnetje zichtbaar tussen de wolken, het vliegen kon beginnen. Op deze prachtige dag zijn er weer 41 piloten bij gekomen, en heel veel lachende gezichtjes.

Het vliegveld Maastricht/Aachen Airport (Robert Jense) , en General Aviation Maastricht (Bill Kuiper) hebben samen met de luchtverkeersleiding een volledig platform geregeld om de dag mogelijk te maken. Dankzij de fantastische gastvrijheid van deze organisaties konden de 41 aspirant piloten zorgenloos en heerlijk genieten van deze dag!

Om 9.30 kwamen de eerste kinderen bij de inschrijftafel aan, daar kregen ze een tasje met heel veel leuke hebbedingetjes en natuurlijk niet te vergeten hun echte Hoogvliegers boardingpass. Aan de boardingtafel stonden ze al te trappelen om Maastricht en omstreken van boven te bekijken en zelf het vliegtuigje besturen. Dat was dan natuurlijk ook het hoogtepunt van de dag.

Een aantal kinderen werd op een bijzondere manier naar het vliegveld gebracht en wel door hele enthousiaste chauffeurs. In konvooi kwamen zij luidruchtig aan op het vliegveld. Helemaal geweldig is dat ze begeleid werden door de politie die zorgden dat het konvooi alle doorgang kreeg. Om 11.30 kwam de Hoogvliegers bus met luidruchtig getoeter en ook onder begeleiding van de politie met sirenes aan. Onze Hoogvliegertjes voelde zich door de bijzondere rit en warm onthaal net of ze de koning en koningin waren.

Wat was er een hoop te doen zeg! Om het wachten op de vlucht door te komen was er genoeg te doen. Zo kon er worden gesprongen op een springkussen, een rondje rijden in een grote vrachtauto of alvast een rondje vliegen met een vluchtsimulator!

De Politie & de Koninklijke Marechaussee waren samen met de Douane aanwezig. De Douane had een scanauto en een speurhond mee waarmee zij bagage en pakketjes kunnen onderzoeken! Alles werd uitgelegd and alles mocht door de aanwezige aspirant piloten gezien worden! Want iedereen vroeg het zich toch af, wat verbergen de clowns in hun koffer?

En oja, iedereen kon zich ook laten schminken! Er werd veel gelachen op deze zaterdag. Mede door de clowns Keppie en vlinder want zij wisten ook dit jaar weer hoe ze de Hoogvliegertjes en familie een blije lach op het gezicht konden toveren. Op deze dag ontbrak er werkelijk aan niets. Ook het eten niet! Er waren heerlijke broodjes en andere versnaperingen aanwezig. Dankzij A2 catering, Miko koffie, Bakkerij Broekmans, Ut Kiesplenske en Hanssen dranken was er meer dan genoeg voor iedereen. En wat is dat toch lekker om op een dag als deze van een lekker broodje en drankje te genieten!

Rond het middaguur kwamen de stoere jongens van de laagvliegers voor Hoogvliegers aan. En wat een stel stoere bikkels waren deze jongens! Zij hebben maar liefst 1000 km gefietst en ze zijn op alle vliegvelden waar een Hoogvliegersdag wordt gehouden gaan kijken of daar alles goed was voor als er weer Hoogvliegertjes zijn die piloot willen worden. Ze hadden een bedrag van €4679,- bijelkaar gefietst.

Niet veel later was er dan als klap op de vuurpijl de RUN WAY RUN. Alle vrachtauto’s en auto’s die beschikbaar waren mochten de Hoogvliegertjes in een grote colonne een hele speciale rit over de luchthaven maken. Normaal mogen daar alleen vliegtuigen rijden, maar speciaal voor de Hoogvliegertjes mochten we op een unieke manier de startbaan op.

Er waren ongeveer 12 vliegtuigjes waarin onze hoogvliegertjes hebben gevlogen. Alle piloten waren heel aardig en als je iets niet snapte dan legden ze alles heel goed uit. Wat was dat leuk zeg, echt de lucht in en zelf mogen sturen! En daarna kreeg je een ‘echt’ vliegbrevet met de handtekening van je eigen piloot erop. Super! Wat een heerlijke dag was het toch. Met het vliegen bovenaan en tussendoor lekker uitrusten en genieten van de vele activiteiten en een lekker Patatje, een frikandelletje of kroketje of toch een broodje kaas, ging iedereen voldaan en met een hoop adrenaline weer op huis aan!

De coördinators Hans Bunt , Vivian Bunt, Hans Vullers en Yvonne Vullers, willen iedereen die deze dag haar steentje heeft bijgedragen bedanken voor hun inzet. Super hoe de dag is geworden.

Deze dag is mogelijk gemaakt door:
Vliegveld Maastricht/ Aachen Airport, Laagvliegers voor Hoogvliegers, Generation Aviation Maastricht (GAM), Douven verhuur Weert, A2 catering, Hanssen dranken, Miko koffie, Bergia Friet Roermond, Safe House Security (Beveiliging), Kaaswinkel Ut Kiesplenske, Koninklijke marechaussee, Truckpull Black Widow, Politie, luchthaven Brandweer), Viva Balonia, Douane, Armand rooijen, Bela Transport Venlo, Waltraud Rooijen, Maison Van den Boer Van der Valk Exclusief

Alle foto's die op deze dag gemaakt zijn worden in het online fotoalbum geplaatst. KLIK op deze LINK om ze te zien!

Klik hier voor de video.