0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Stan van der Leeden

06 april 2013

Hoi, mijn naam is Stan, en ik heb samen met papa en begeleidster Stevie in een vliegtuig gezeten. Dat was voor mij reuze spannend, want eigenlijk kan ik niet goed tegen veranderingen, maar ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. We werden opgehaald door een ambulance van stichting ambulance wens Nederland. Ze waren goed op tijd dus hoefden we ons niet te haasten. De rit naar het vliegtuig was al een leuke ervaring, maar het allerleukste moest natuurlijk nog komen. Op Zestienhoven kwam mijnheer Cees Kamminga ons al begroeten, en nam ons mee naar het vliegtuig. Omdat ik niet kan zitten hebben zij mij op een speciale brancard gelegd waarvan de rugleuning omhoog kon, zodat ik toch om mij heen kon kijken, en er was ook nog een camera op het voorraam geplaatst, en kon ik via een scherm zien wat er achter mij gebeurde.


Omdat ik niet kan praten kan ik niet zeggen wat ik er van vind, maar mijn papa zag aan mij dat ik het prachtig vond. Mijnheer Kamminga ging rustig uitleggen waar alles voor dient en hoe alles werkt zodat ik moeiteloos het stuur kon overnemen wanneer we in de lucht waren. Na deze uitleg kon de tocht beginnen. Na eerst de motor en meters getest te hebben kregen we vanuit de toren te horen dat we mochten opstijgen. We reden eerst heel hard over de startbaan en ineens zaten we in de lucht.


Toen ik naar beneden keek was alles heel erg klein en ver weg. We zijn via het Westland over de Maasvlakte gevlogen en konden zo heel mooi over de zee kijken.  Op de terugweg gingen we over ons huis, en kon ik vanuit de lucht mijn kamer zien. Papa was ook onder de indruk want hij heeft tijdens het vliegen wel gefilmd, maar die domoor is vergeten daar ook foto`s te nemen. Ik vond het jammer toen ik het vliegtuig voelde dalen, want toen wist ik dat het er bijna opzat. tijdens het dalen werd alles beneden weer groter, tot je met een zachte klap weer op de grond bent.


Daarna moest ik er helaas uit omdat het weer tijd werd om naar huis te gaan. Ik heb van mijnheer Kamminga een heus vliegbrevet gehad, die nu thuis aan de muur hangt. Bij deze willen Papa,Mama,en ik iedereen bedanken die dit mogelijk maakt, en iedereen die zich hiervoor inzet. Ik heb de leukste dag van mijn leven gehad. Dank jullie wel. Groeten van ons allemaal.