0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Grote Hoogvliegersdag CAE Hoofddorp 2016

24 januari 2016

23 Januari, de Hoogvliegersdag CAE. In alle vroegte gingen de 25 Hoogvliegers op pad om in Hoofddorp hun opleiding tot piloot te krijgen.
In totaal van 4 simulatoren van CAE en de Luchtmacht stonden klaar om het ultieme uit de Hoogvlieger te halen.
Het welkoms woord werd gedaan door Arthur van CAE en Hans Albert van de Luchtmacht.
Priemende ogen richtten zich op het beeldscherm waar een verhaal werd vertelt over wat CAE betekent en wat het doet.
Ook werd er een film vertoont waar de Hercules in Afghanistan een perfecte landing uitvoerde in onherbergzaam gebied.

Na al deze info werden de Hoogvliegers in groepjes verdeeld en verspreidde ze zich over de zalen en de gebouwen.

In zaal Brussel hadden wij onze eigen quizmaster Arthur met de looks van Hans van der Togt en de grappen van Youp van t Hek. Op een ludieke wijze werden de Hoogvliegers meegenomen in een echte quiz die je meebracht naar de vliegwereld. Aan deze quiz was een echte prijs verbonden die na de Hoogvliegersdag werd uitgereikt aan de Hoogvliegers.

Verder de gang in kwamen we uit bij de zaal Stockholm, instructeur Clemens legde de Hoogvliegers uit waarom een vliegtuig vliegt, hoe kan zo'n immens gewicht in de lucht blijven. De ogen werden groter..en monden vielen dicht...hoezo geconcentreerd.

Rond de klok van 12.30 uur werd de lunch geserveerd in de kantine een mixed van gezond en snack vonden gretig aftrek. CAE trok alle registers open om de gezinnen te plezieren.

Na de lunch gingen de activiteiten verder zoals in in gebouw 27 daar was er plek voor het echte werk. Brandweer spelen wie wil dat nou niet! Fire and Smoke werden ook daar gesimuleerd en de Hoogvliegers moesten uiteraard de brand blussen wat vakkundig werd gedaan. Daarna moesten de brandblussers weer gevuld worden voor de volgende groep...ook daar mochten de Hoogvliegers bij helpen.

Voor de Cabin Slide moesten de Hoogvliegers een stijle trap op die hun leidde naar de romp van een vliegtuig waar ze in echte vliegtuigstoelen mochten plaatsnemen.
Bij het invoeren van de Tom Tom raakte de piloten helemaal de weg kwijt, zelf de stem van Piet Paulusma moest en aan te pas komen om de Hoogvliegers te redden.
Via een glijbaan, die bij de nooddeur gereed stond, mochten ze het vliegtuig verlaten.
Dat ging gepaard met heel veel lol en roets...daar kwam de volgende Hoogvlieger weer aan.
Dat proces herhaalde zich keer op keer....je zag energie in alle kinderen.

Dan nog even snel op de foto in een echte pilotenpak, de coole looks die dat met zich meebracht liet de fotografen smelten. Prachtbeelden in een ontspannen moment.

Maar dan het moment dat je in de echte simulator mocht stappen, wauw wat zijn die immens. Stapje voor stapje kwam je in de vliegwereld en ineens zat je naast een echte piloot in de cockpit. Een beetje onwennig zat je in de stoel en voor je zie je alleen maar knoppen en een landingsbaan. Nadat je hebt gezegd waar je naar toe wilt..vloog je weg...los van alles super geconcentreerd vloog je over de oceaan zo naar Amerika.
Na een perfecte landing en nog een doorstart om het nog maar eens te doen stond je ineens weer in Hoofddorp. Je werd overladen met complimenten...en dat is ook wat wij proberen mee te geven...het onmogelijke uit een Hoogvlieger te halen.

Aan het eind van de dag sloeg de vermoeidheid toe dat zag je in de ogen van iedereen. De dag werd afgesloten met een prijsuitreiking...de quizmaster maakte bekend wie er gewonnen had.
Na dit alles gingen de gezinnen huiswaarts met een brede glimlach, want tenslotte was hun kind wel piloot!

Wij danken CAE en de Koninklijke Luchtmacht en al hun vrijwilligers voor deze fantastische dag.

Klik hier voor de foto's en video.