0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Donatie van Lions Club Roosendaal Westhoek

05 april 2018

Gisteren was een schitterende dag. Na het winnen van de goede doelen presentatie wedstrijd op 19 januari, namens Lions Club Roosendaal Westhoek waar wij als Stichting Hoogvliegers een cheque van 500,- euro in ontvangst mogen nemen, werden we (Andrea en ikzelf) uitgenodigd voor het jaarlijkse sponsor event. Een event waar de @Lions een waslijst aan sponsoren hebben geactiveerd en aan een kleine 300 mensen een kaartje voor de film “Bankier van het verzet” in het City Theater in Roosendaal hebben verkocht waarvan een deel van de opbrengst naar het winnende goede doel zou gaan.

Gastvrouw Ellen D'leon had eerste klas plaatsen voor ons gereserveerd en we zouden nog een deel van de opbrengst in ontvangst mogen nemen. Ik hoefde niet veel meer te doen dan aanwezig en blij te zijn…”moet ik nog iets presenteren?” vroeg ik…nee, hoor. Nergens voor nodig…Top. Mijn beste pak aangetrokken en blij zijn…dat is op zich lastig maar ik heb een goede poging gedaan…

Toch de vraag of ik nog even wat wilde presenteren…euh…ok. Ik had niets voorbereid dus het publiek maar gevraagd om even geduld met me te hebben. Achteraf erg blij dat ik niet wist wat me te wachten stond…want dat was nogal wat... wat een eer Voor zo’n 300 mensen een verhaaltje verteld over de geweldige stichting Hoogvliegers waar ik deel van uit mag maken en toen was het moment van het overhandigen van de cheque daar…

En tot mijn stomme verbazing…ik geloof het nog steeds niet…we kregen een cheque van 6.500,- overhandigd. Waarbij ik vrees ik de president van de Lions club geschoffeerd heb. Ik had domweg geen erg in de man. Ik was zo onder de indruk van al die mensen en dit enorme bedrag. Dus eiste ik, alsof ik iets te eisen had, dat Ellen mee op de foto moest als drijvende kracht achter dit initiatief vanuit Lions club Roosendaal Westhoek. Geen idee dat de president aanwezig was, of hoe de beste man eruit ziet, en er stonden zoveel mensen om me heen. Gelukkig was Andrea daar voor de morele steun.

Rest mij alleen nederig mijn dank uit te spreken voor het vertrouwen en mijn belofte gestalte te geven dat dit geld besteed zal worden aan 1 of meerdere camera’s die de momenten zullen vastleggen wanneer die kids even niet ziek zijn…maar een heuse piloot zijn geworden. En ja, u leest het goed. In een wereld waar veiligheid boven alles staat laten wij kinderen zelf vliegen. En met de aan te schaffen camera’s kunnen we dat moment vastleggen en delen met de ouders. Zo zal deze investiring niet aan brandstof opgaan maar zullen we die zaken aanschaffen die blijvend meerdere gezinnen zullen blij maken met de gedachtenis aan dit unieke moment. Geloof me, ik heb een gezond kind en ik kan me bij benadering niet voorstellen hoe het is om een ernstig ziek kind te hebben. Als je erbij stil staat lopen de rillingen over mijn rug en juist daarom is het zaak dat wij die kinderen en gezinnen helpen. En dat ik dat namens de stichting mag doen met bevlogen vrijwilligers als Andrea is een oprechte eer.

Nog even dit. De film “Bankier van het verzet” is echt de moeite waard. Een fascinerende on-Nederlands goede film die fascineert tot op het laatste moment. Uiteraard het best te zien in het City Theater Roosendaal. Dank aan alle sponsoren en deelnemers en vooral het goed georganiseerde team van Lions. Wat een overweldigende avond…wat ontzettend gaaf om dit samen met gemotiveerde vrijwillers als Andrea voor de www.StichtingHoogvliegers.nl te mogen doen…ZO…en nu gaan we maar weer eens wat kinderen de lucht in slingeren. Dit land heeft meer HELDEN nodig!!!

Jean-Paul Sablerolle (piloot)