0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Stichting Hoogvliegers doet mee aan Missie 538

17 november 2021

Radio 538 komt van 17 tot en met 24 december met een tweede editie van 'Missie 538' in actie voor maar liefst twaalf goede doelen, waaronder Stichting Hoogvliegers.

De radiozender gelooft erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken en probeert daarom in de week voor kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen. De goede doelen waarvoor één voor één wordt gestreden, zijn: Dierenopvang Amsterdam, Fonds Gehandicaptensport, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Máxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers. De dj’s van 538 schakelen hiervoor de hulp in van luisteraars en bekende vrienden van het station die samen met hen alles op alles gaan zetten om alle specifieke missies in één week te voltooien. ‘Missie 538’ is van 17 tot en met 24 december live te volgen op Radio 538, TV 538, via de gratis 538-app, 538.nl/missie en de social kanalen.


Om alle dj's en co-hosts van 538 klaar te stomen voor deze bijzondere actieweek, werden zij door judoka Roy Meyer hard aan het werk gezet op een speciale stormbaan vol uitdagingen en obstakels. Hoe zij het er vanaf brachten, zie je hier.

538-dj Frank Dane: “We starten op vrijdag 17 december met de eerste missie voor een goede doel. Zodra er genoeg geld is opgehaald, is de missie volbracht en start een nieuwe missie voor het volgende goede doel dat de hulp van ons en de 538-luisteraars hard nodig heeft.” 538-dj Coen Swijnenberg: “In estafettevorm proberen we daarmee in aanloop naar de feestdagen zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen.” 538-dj Sander Lantinga vult aan: “De goede doelen zijn compleet verschillend en daarmee zetten we ons zo breed mogelijk in. Van zorg tot duurzaamheid en van dierenhulp tot armoede. We zijn klaar voor de strijd!”

Luisteraars kunnen meestrijden door te doneren, in ruil voor muziek, maar ook door een eigen actie te starten en de opbrengst daarvan te doneren. Daarnaast start de radiozender een veiling waar onder andere bekende vrienden van het station unieke producten en ervaringen aanbieden waar luisteraars op kunnen bieden. Er komt een aangepaste programmering vanuit de radiostudio van 538, de dj’s dagen zichzelf en gasten uit in challenges, er zijn aangrijpende reportages te horen en dj’s gaan het land in op zoek naar bijzondere verhalen.

Specifieke missies
De dj’s strijden voor de volgende goede doelen en specifieke missies:

Stichting Hoogvliegers bezorgt zieke of gehandicapte kinderen tussen de 6 en 17 jaar een onvergetelijke dag hoog in de lucht. Missie: Radio 538 strijdt voor 50 vluchten met zieke en gehandicapte kinderen in het speciale ambulancevliegtuig van de stichting om hen zo de dag van hun leven te geven.


Dierenopvang Amsterdam is het grootste asiel van Nederland en vangt dieren op uit alle hoeken van het land. Tijdens corona zijn 40.000 extra dieren aangeschaft waarvan er nu veel in het asiel terechtkomen. Verwaarloosd, mishandeld en/of met gedragsproblemen. Soms zelfs vastgebonden en achtergelaten aan het hek van het asiel. Er worden ook veel zwangere katten en dozen met afgedankte kittens binnengebracht. Missie: Radio 538 strijdt voor een kraamafdeling om deze gedumpte kittens te laten overleven.

Fonds Gehandicaptensport helpt mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking voor wie het lastig is om te beginnen met sporten. Zij begeleiden hen en ondersteunen in de aanschaf van de noodzakelijke en vaak dure hulpstukken, waarvoor een lange wachtlijst is. Missie: Radio 538 strijdt voor sportrolstoelen en -protheses voor elf unieke sporters die op de wachtlijst staan voor financiële hulp.

De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen, nu en in de toekomst. Zij investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen of genezen. Missie: Radio 538 strijdt voor een jaar persoonlijke begeleiding en talentontwikkeling voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel om een passende baan te vinden en weer mee te doen in de maatschappij.

Het Vergeten Kind zet zich in voor ruim 100.000 kinderen die niet in een liefdevolle en veilige omgeving opgroeien. Volgend jaar opent de stichting een 'Heppie Hotel' op de Veluwe waar kinderen hun zorgen en angsten even kunnen loslaten. Missie: Radio 538 strijdt voor speeltoestellen en attributen voor dit nieuwe hotel.

Hulp voor Helden zet zich in voor het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Deze mensen, die vechten of hebben gevochten voor onze vrijheid, hebben tijdens de uitzending soms traumatische ervaringen meegemaakt. Missie: Om hen te helpen bij het verwerken hiervan, strijdt Radio 538 voor de ontwikkeling van een Virtual Reality-omgeving met een virtuele vorm van ‘Exposure & EMDR’-therapie die al tijdens de militaire uitzending preventief kan worden ingezet tegen PTSS.

KNGF Geleidehonden leidt professioneel getrainde blindegeleide-, buddy- en assistentiehonden op om mensen met een beperking te kunnen helpen. Missie: Radio 538 strijdt voor het inrichten van een opleidingshuis met materiaal dat tegen een stootje kan voor het trainen van de honden.

Het Ouderenfonds zet zich in voor alle ouderen in Nederland om in gezelschap zo actief mogelijk oud te worden. Missie: Radio 538 strijdt voor twee gloednieuwe bussen om de kleiner wordende wereld van ouderen te vergroten met uitjes en ontmoetingen.

De Plastic Soup Foundation wil de plastictsunami tegengaan door plasticvervuiling te stoppen bij de bron. Onderdeel hiervan is het opleiden van vrijwilligers die meer kunnen dan alleen plastic opruimen, zoals ook het kunnen herkennen en herleiden. Missie: Radio 538 strijdt voor trainingen en een speciale uitrusting van/voor 500 vrijwilligers.

Het Prinses Máxima Centrum is gespecialiseerd in kinderoncologie en richt zich op het genezen van ieder kind met kanker, met optimale kwaliteit van leven. Het Centrum bouwt momenteel een operatiekamer van de toekomst om hersentumoren bij kinderen te behandelen. Missie: Radio 538 strijdt voor een speciaal 3D echoapparaat om hersentumoren tijdens operaties real-time te kunnen beoordelen en beter te kunnen verwijderen.

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt ervoor dat ernstig zieke kinderen die in het ziekenhuis liggen en hun gezinnen dicht bij elkaar kunnen zijn. Naast huizen en vakantiehuizen zijn er ook speciale huiskamers, een rustpunt op of dichtbij de kinderafdeling om even weg te zijn uit de ziekenhuissfeer. Missie: Radio 538 strijdt voor twee nieuwe huiskamers op de intensive care voor zieke of te vroeg geboren baby’s van het Emma Kinderziekenhuis en op de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Stichting Babyspullen maakt speciale pakketten van gebruikte en nieuwe babyspullen voor ouders die het financieel moeilijk hebben. Missie: De winterkou komt eraan en daarom zamelt Radio 538 geld in voor winterjassen, warme dekens en kruiken voor 1.600 baby’s die in Nederland in armoede geboren worden.

missie538-fb-instagram-post-1080x1350-v2-hv-naam.jpg