0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Dani werd Hoogvlieger vanaf Lelystad Airport

10 juni 2023

Hier het verhaal van Dani zijn bijzondere dag als Hoogvlieger!

Op Lelystad airport werden we vriendelijk ontvangen door piloot Paul. Hij heeft eerst wat dingen over het vliegen met Dani doorgenomen. We zouden naar en boven Dani zijn woonplaats Zaandam gaan vliegen, hoe cool is dat! Dani kreeg een t-shirt en een petje, welke hij gelijk aandeed. Toen naar buiten waar het vliegtuig stond, wat gaaf! Een rondje om het vliegtuig gedaan, waarbij Piloot Paul Dani uitleg gaf over het vliegtuig. Wat alles was, hoe het werkte en hoe je moest instappen. In het vliegtuig nog alle veiligheidsregels doorgenomen en gecheckt, heel belangrijk. Daarna eerst nog tanken. We stonden in de rij achter twee andere vliegtuigen en moesten uitstappen tijdens het tanken. Toen we aan de beurt waren om te tanken, gingen piloot Paul en Dani samen het vliegtuigje naar voren trekken. Daar moet je spierballen voor hebben, maar het is ze samen gelukt hoor! Dani vond dat echt heel cool! Na getankt te hebben gingen we instappen en klaarmaken voor vertrek. Samen met mama en grote zus Lindsey achterin. Heel spannend allemaal, maar we hadden grote vertrouwen in piloot Paul en piloot Dani. Piloot Paul vroeg toestemming aan de verkeerstoren om op te stijgen en daar gingen we hoor, op weg naar Zaandam. In de lucht mocht Dani de stuurknuppel overnemen en helemaal zelf sturen. Dat vond hij toch gaaf! En dat deed hij ook hartstikke goed. Hij had vrij snel door hoe dat moest. Eerst hebben we een rondje boven Amsterdam gevlogen. Daar heeft piloot Paul speciaal toestemming voor gevraagd aan de verkeerstoren om boven het luchtruim van Amsterdam te mogen vliegen, omdat dit dichtbij Schiphol is. Dat was gaaf! We konden alle grachten zien en Centraal Station en Nemo. Daarna hebben we een paar rondjes boven Zaandam gevlogen. We konden vanuit de lucht zien waar ons huis ongeveer was en ook school. Dat was zo leuk! En Dani zijn stiefvader en stiefbroer hebben vanaf de grond Dani ook nog zien vliegen in de lucht boven Zaandam. We vlogen over onze wijk! Dat was echt heel bijzonder! Na een paar rondjes zijn we weer via Purmerend, Hoorn en Enkhuizen weer teruggevlogen naar Lelystad. Daar kreeg Dani een hoogvliegers diploma! Hij was zo trots als een pauw! Toen hebben we afscheid genomen van Piloot Paul en Dani heeft met een voldaan gevoel nog genoten van zijn bijzondere avontuur in de lucht.
Dani heeft vol trots familie, vrienden en natuurlijk ook op school uitgebreid verteld over deze bijzondere dag en avontuur en heeft aan iedereen zijn hoogvliegers diploma laten zien.
En nog elke keer als we een vliegtuigje boven Zaandam horen en zien vliegen, zegt Dani, misschien is dat piloot Paul wel ……

Wij willen stichting Hoogvliegers en in het bijzonder ook Piloot Paul nog heel erg bedanken voor deze bijzondere ervaring. Dani heeft er echt van genoten en vertelt er nog veel over.


Groeten van Dani (Mariska en Lindsey)