0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

[VIDEO UPDATE] Hoogvliegers vliegen rondje Nederland in KLM toestel

04 december 2023

Zaterdag 11 november was het zover, de allerlaatste Hoogvliegersdag van 2023. En dat was meteen een heel bijzondere! Na een paar jaar afwezigheid mochten we met een KLM Boeing 737 een rondje boven Nederland vliegen!

Al ruim voor de speciale Hoogvliegers check-in balie op Schiphol open ging stonden 60 toekomstige Hoogvliegertjes en hun begeleider vol spanning te wachten. Maar toen was het dan ook zover. Na een welkom van de crew konden de kinderen met hulp van Bluey, de KLM mascotte, inchecken en kreeg iedereen zijn boardingpass.

Toen iedereen ingecheckt en door de security was werd het tijd om naar de gate te gaan waar het vliegtuig al klaar stond. Na een welkomswoord van onze ambassadeur Coen Swijnenberg en een foto van deze bijzondere groep passagiers was het dan echt tijd om in te gaan stappen. Voor sommigen wel heel spannend omdat ze nog nooit hadden gevlogen en echt hun angst moesten overwinnen. Maar het bleek de moeite waard te zijn….

Want wat was er veel te zien. Zeker als je zo laag mag vliegen als de KLM met deze speciale vlucht mocht doen. Via Kinderdijk en Madurodam ging het vliegtuig richting De Kuip in Rotterdam. Daar werd een rondje gevlogen zodat iedereen aan beide kanten van het vliegtuig het goed kon zien. Vervolgens ging de reis verder richting De Efteling. Ook daar werd een rondje gevlogen om de Python en het Efteling Hotel eens van bovenaf te kunnen bekijken. En dat alles in een heerlijk zonnetje. Wat was dat een cadeautje na zoveel regen in de dagen en weken ervoor!

Via de Utrechtse Heuvelrug, Vliegveld Lelystad met het Aviodrome, het Dolfinarium en de Zaanse Schans kwamen landde het vliegtuig een klein uurtje later op de Buitenveldertbaan. Maar ook toen was het feest nog niet afgelopen. Op weg naar de gate werd het vliegtuig begeleid door diverse voertuigen van de Luchthaven Schiphol en als grote verrassing stond de brandweer met twee grote crashtenders klaar om het vliegtuig te verwelkomen met een waterboog.

Helaas was het vliegfeest daarmee afgelopen. Voor de kinderen die dat nog wilden was het mogelijk om nog even in de cockpit te kijken en een foto te maken met de piloten maar toen was deze mooie dag dan toch echt voorbij.

Om deze bijzondere vlucht mogelijk te maken bedanken wij natuurlijk KLM, maar ook de Luchthaven Schiphol, Luchtverkeersleiding Nederland, Axxicom en vele anderen die hieraan hebben bijgedragen.

Klik hier voor alle foto's.
Klik hier voor de video.