0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Mitchell Lukassen

23 januari 2008

Mitchell1 

Mitchell de Hoogvlieger

Op 23 januari 2008 heeft Mitchell Lukassen gevlogen dankzij de Stichting Hoogvliegers. Piloot Richard Bisschops nam de honeurs waar en het was wederom een succes.

Piloot Richard Bisschops heeft een weblog: klik hier >> en daarin staat het volgende verslag:

--------------------------------------------------------------------------------------

Mitchell2

Afgelopen dinsdag de 22e januari 2008 was het zover voor Mitchell, we gingen vliegen! De allereerste keer voor Mitchell en gesponsord door de Stichting Hoogvliegers.

’s Middags om 12:30 uur ben ik samen met mijn collega Marco vertrokken vanaf EHLE (Lelystad) naar EHRD (Rotterdam).

We krijgen bij Rotterdam een MIKE approach (via Moordrecht) voor baan 06 (over de A13). Na de landing krijgen wij een prachtig parkeerplaatsje op het platform, voor de “grote” jongens.

Bij de afhandelaar op vliegveld Rotterdam ontmoeten wij Mitchell. Mitchell staat daar met zijn moeder, opa en oma op ons te wachten en hebben ons zien binnen komen. Mitchell is overduidelijk erg onder de indruk, en zeker als je je bedenkt dat je zo voor het eerst gaat vliegen...

Nadat ik Mitchell heb uitgelegd wat we vandaag gaan doen, hij zijn ‘hoogvliegers’ T-shirt heeft aangetrokken, komt het uitdelen van de gele hesjes voor het platform.

Mitchell3

Voor Mitchell heb ik alleen geen hesje, maar een knal gele hoogvliegers pet die hij kan opzetten!

Met grote ogen gaan we het platform op naar de PH-DAI. Een hoop herrie, wind versterkt het gevoel van het gaan vliegen. Bij de PH-DAI aangekomen laat ik eerst even zien wat er nou allemaal op en aan een vliegtuig zit en waarom. Dan komt het moment... we tillen Mitchell aan boord. Mitchell mag voorin gaan zitten naast mij. Wat een klokjes allemaal!
Moeder en opa klimmen achterin en dan zijn we klaar om te vertrekken.

Mitchell4

Om 14:00 uur krijgen we toestemming om de motor te starten. We hebben de head-sets op en Mitchell kan nu over de intercom praten. Da’s iets wat ie als één van de eerste dingen vroeg toen we elkaar ontmoetten. Kan ik over de walkietalkie praten??

Vertrek vanaf baan 06 en een MIKE departure brengt ons weer terug bij Moordrecht. Even de CTR uit zodat we kunnen voelen hoe het is om bochtjes te maken.

Bij Zoetermeer weer de CTR in om even een rondje over huis te draaien (Ypenburg... hij woont zelfs op een voormalig vliegveld!). Bij Kijkduin de kust op, om via Scheveningen naar de voormalige Marinebasis Valkenburg terug naar Moordrecht te vliegen. Na 40 minuten vliegen (waarvan Mitchell al die tijd mee heeft gestuurd) landen wij weer op baan 06. Wat een ervaring!

Iedereen aan boord genoot met volle teugen. Nog even een foto maken, samen met opa voor het vliegtuig... en op naar een welverdiend glas Cola. Mitchell krijgt, zoals het natuurlijk ook hoort, zijn Hoogvliegerbrevet en kleurplaat.

Om 15:45 starten Marco en ik weer de motor op om terug naar huis te gaan. Echter werden bij bij 'Victor 2' voor baan 24 10 minuten opgehouden door een voorzorgslanding van een Piper met rook in de cockpit... Brandweer erbij en al...

Mitchell5

Mitchell6

Ook de terugweg was prachtig. Ondergaande zon, een buitje verderop... helemaal goed!
 
Tot slot een echte flinke pluim voor vliegveld Rotterdam! Voor al hun hulp en ondersteuning om deze dag voor Mitchell onvergetelijk te maken! Helemaal top!

--------------------------------------------------------------------------------------

En Richard mocht nog een zeer leuk emailtje ontvangen een paar dagen later:

Hoi Richard,
We willen jou nogmaals heel erg bedanken was echt een top dag voor ons, Mitchell heeft de volgende dag wat foto,s meegenomen naar school en ER uitgebreid over verteld. De kleurplaat heeft hij inmiddels ook ingekleurd en alles hangt met zijn diploma op zijn kamer te pronken.
Super dat jullie dit voor onze kinderen willen doen dat vergeet ff alle narigheid van alle dag. Jullie maken heel wat kinderen zo blij en trots daar zijn geen genoeg woorden voor, dus nogmaals bedankt. Wij hebben tuurlijk ook gelijk op de sites gekeken en die zijn erg mooi ook de foto's, we gaan een leuke uitzoeken om die op canvas te laten drukken en die krijgt een speciaal plekje in Mitchells kamer.
Met vriendelijke groeten,
Mieke, Cor en Mitchell en niet te vergeten opa en oma.