0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Drachten

22 september 2012
00IMG1222LD22 September 2012

Op vliegveld Drachten werd er vandaag een superleuk feestje gevierd! Er was namelijk weer een Hoogvliegersdag georganiseerd, en dat is alweer voor de vierde keer op dit vliegveld!
 
Onze cameramannen Roger en Arnoud (fotograaf) zijn druk bezig geweest en hebben gelijk de nieuwe aflevering van Hoogvliegers TV gemaakt!!!


De weersvoorspellingen waren in het begin van de week niet zo positief over 22 september, maar na wat buitjes in de vroege ochtend, werd het toch een mooie dag met veel zon. Alle kinderen (èn vrijwilligers die weer de hele dag druk in de weer waren) konden daarom lekker genieten van alles wat er buiten te doen was rondom het vliegen.

01IMG0899LD

Zo rond 9.45 uur kwamen er al kinderen van de eerste groep opgewonden binnen. Eerst even langs de ontvangst en inschrijving, want met je eigen tas, een Hoogvliegersshirt èn een Hoogvliegerspet is het natuurlijk pas helemaal ècht!

02+03IMG1133LD

Toen kon de dag officieel geopend worden door niemand minder dan Hans de Vries van de Lionsclub Surhuisterveen-De Leijen.
Yeah, iedereen had er zin in dus... gaan met die dag!

SW20120922 1F0A1374

Nadat je bij de inschrijving bent geweest, mag je doorlopen naar de boarding. Hier mag je je gelijk inschrijven om te gaan vliegen.
Wel even op het nummerapparaat letten hoor wanneer je aan de beurt bent!

04IMG1150LD

Niks aan de hand als je nog niet meteen kunt vliegen, er is nog zóveel leuks te bekijken en te doen! Je kunt je even lekker uitleven op het springkussen, en er was ook weer een clown. Moet je kijken hoe mooi die kan schminken,

05IMG1157LD

en leuke dingen kan maken van ballonnen. Dieren, bloemen, alles kan van ballonnen gemaakt worden.

SW20120922 1F0A1443

Ook waren er weer grote legervoertuigen van Keep Them Rolling waar je even een rondrit mee kon maken. Je voelt je bijna echt een soldaat!

07IMG1112LD

De brandweer van Drachten kon maar niet stoppen met water spuiten, en de kinderen mochten vrolijk meespetteren met al dat water.
Er was ook een brandweerman uit Hoogezand, die nam de kinderen mee voor een ritje in de tankautospuit. En niet alleen de kinderen vonden het leuk hoor, ook de papa’s voelden zich heel even brandweerman. En sommige mama’s ook wel! Wink

08IMG1038LD

De Wegenwacht kon iedereen precies vertellen hoe je een band verwisselt, en als je meer wilde weten over hoe hij auto’s repareert die met pech onderweg staan, dan wilde hij dat ook heel graag uitleggen.
De ANWB had zelfs nog wat leuke spulletjes meegegeven aan de Wegenwacht om uit te delen.

10IMG1238LD

En weet je wat nou heel bijzonder was vandaag? De Wegenwacht heeft zelfs een vliegtuig gerepareerd! Dus niet alleen op de weg staat hij zijn mannetje, maar zelfs bij vliegtuigen weet hij waar de pech zit! Gelukkig kon iedereen daarna weer veilig de lucht in!

SW20120922 1F0A1518
 
SW20120922 1F0A1528

Er zijn ook heleboel Hoogvliegersspulletjes te koop in het speciale winkeltje, en de grabbelton maakte bijna overuren, want je kon naar leuke spulletjes grabbelen.

SW20120922 1F0A1625

Even een paar grote schijven gooien op de megagrote sjoelbak, en dan maar zorgen dat je veel punten scoort! En wil je even zitten, dan maak je gewoon een mooie tekening, of je kleurt een kleurplaat helemaal mooi in.

SW20120922 1F0A1831
En dan die ambulance hè, het is nooit leuk als je daarin moet liggen, maar vandaag was het eigenlijk niet zo erg. Alles mocht je bekijken en de mensen die erbij stonden hadden leuke verhalen.

lD20120922 1049

Als je nog moet gaan vliegen vind je buik het niet zo gezellig dat je van te voren een grote hamburger gaat eten, maar na die tijd kan het natuurlijk wel! Kijk eens hoe lekker dat er uit ziet! En natuuuuurlijk was er ook voor gezorgd dat je daar een drankje bij kon drinken.

SW20120922 1F0A1738

Maar ja, de Hoogvliegers komen natuurlijk voor het vliegen, dat is toch wel het allerleukst! En niet alleen de Hoogvliegers en de piloten vinden vliegen leuk, ook Ko Piloot mocht natuurlijk weer ons feestje meevieren! Ko mocht zelfs wel een paar keer mee als er weer een Hoogvlieger de lucht in ging!

SW20120922 1F0A1479
 
13depIMG1274LD

Als je nog wilde oefenen om te vliegen, dan kon je dat doen bij de mensen van de Flightsimulators. Dit is een club mensen (HCC Groningen) die vliegen op een computer de allermooiste hobby vinden die er bestaat. Ze weten er ook heel veel van, en konden precies uitleggen welk knopje je op welk moment moest indrukken. Het lijkt net alsof je in een echte cockpit zit.

SW20120922 1F0A1712
Net als vorig jaar, was dit jaar ook weer ons eigen ambulancevliegtuig van de partij! Maar liefst 3 kinderen mochten met piloot Cees meevliegen, en aan hun gezichten te zien vonden ze het helemaal vet gaaf! Kijk eens goed, zie je die lach voor op het vliegtuig? Dat komt omdat iedereen zoveel plezier had vandaag!
In totaal zijn er vandaag weer 27 Hoogvliegertjes bijgekomen: 3 met ons ambulancevliegtuig, en 24 kinderen met de andere vliegtuigen!

16IMG0957LD

Doordat de mensen van de rallyclubs Lions en Kiwanis de Stichting Hoogvliegers op Drachten altijd weer financieel ondersteunen, kunnen wij met elkaar de Hoogvliegersdag op vliegveld Drachten organiseren. Vorig jaar hebben ze met hun rally's ook weer geld bij elkaar gebracht, en dat kreeg de Stichting vandaag symbolisch met een cheque overhandigd.
Piloot Cees van ons eigen ambulance-vliegtuig - de PH-KMR - mocht de cheques in ontvangst nemen, en je kunt wel zien dat hij dat met veel plezier deed!

99IMG0975LD

99IMG0992LD

Zonder de inzet van alle vrijwilligers van de Stichting Hoogvliegers, de vrijwilligers van de clubs Lions en Kiwanis èn alle sponsoren kunnen we niet, daarom een heeeeel groot DANK JE WEL voor iedereen die zich op deze fantastische dag op wat voor manier dan ook voor alle Hoogvliegertjes heeft ingezet!!!

Deze fantastische dag is georganiseerd door Janet, Kasper en Tjerk en is mede mogelijk gemaakt door:
Lions Club, Kiwanis, Vliegveld Drachten, AJ Catering, Medical Team Nederland, NNAC, Friesland Aviation, HCC Flight Simulator (werkgroep Groningen), Keep them Rolling, Brandweer Drachten, Avia Noord, Brandweer Hoogezand-Sappemeer, Bakkerij de Korenaar (Surhuisterveen), Gemeente Smallingerland, ANWB Wegenwacht, Sportbedrijf Smallingerland - Drachten, Theaterbureau Jacqueline Nowak, Fries Congrescentrum Drachten, McDonald's - Drachten en Kim Wiltjer (cupcakes).

Door onze fotografen Suzanne, László en Arnoud zijn heel veel mooie foto's gemaakt. KLIK HIER om ze te bewonderen.

Van een selectie van deze foto's is een leuke screensaver gemaakt. KLIK HIER om hem te downloaden.

Voor de clubs Lions en Kiwanis liep Anthony te fotograferen en zijn foto's vind je HIER

En... Ko Piloot heeft ook weer een leuk avontuur beleefd. KLIK HIER om zijn verhaal te lezen.

Genoeg redenen om deze pagina in de gaten te houden. Wink


(© Foto's: Stichting Hoogvliegers - Suzanne Wortel, László Dániel en Arnoud Raeven)
(© HVTV: Stichting Hoogvliegers - Roger van Zaal en Arnoud Raeven)