0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Seppe

13 oktober 2012
YES! We hebben weer 37 hoogvliegers een mooie dag kunnen geven!

Vandaag, 13 september 2012, was het de eerste keer dat er een Hoogvliegersdag op Vliegveld Seppe (Seppe Airport) werd georganiseerd.

01

Hoewel er donkere wolken boven Seppe hingen, gingen we toch vol goede moed van start.
Rond de klok van 10 kwam het hoogvliegerskonvooi al aan met 5 Hoogvliegers.

01-2

De kinderen waren welkom in het Vliegend Museum.

02

Je denkt natuurlijk, ‘huh een vliegend museum?’ Ja, dat bestaat echt. In dit museum staan hele oude vliegtuigen die nog steeds vliegen. Leuk hè?

03

In de echte oude vliegtuigen werd vandaag niet gevlogen. De kinderen mochten vandaag mee in sportvliegtuigen en zo zien die eruit:

04

Om te kunnen vliegen, want daar kwamen alle kinderen voor, moest je eerst naar de inschrijftafel. Hier kregen alle kinderen een tasje met leuke gadgets,
zoals een echt Hoogvliegers t-shirt en cap. Bij de inschrijftafel kregen alle kinderen ook een boardingpas.

06

Deze had je nodig om je aan te kunnen melden bij de Boardingtafel. De mensen achter deze tafel zorgen er voor dat je aan een piloot gekoppeld wordt en kunt gaan vliegen.

07

Soms moet je even wachten tot je kunt vliegen maar gelukkig was er genoeg te doen om je te vermaken. De brandweer zorgde voor een leuke spuitactiviteit.

08

Ook de politie was aanwezig. Zo kon je even voelen hoe het is om een boef te zijn.

09

Ook mochten de kinderen ritjes maken in een vrachtwagen.

10

En wat ook erg leuk was, was de aanwezigheid van een paardentram. Iedereen mocht instappen en dan werd er een rondje rond het vliegveld gereden.

11

Ook Clown Keppie en Clown Vlinder waren van de partij. Wat staan die daar nou weer te doen? Handboeien maken van balonnen?

12

Daarnaast kon je je laten Schminken. Ko-piloot op je wang of iets anders, alles kon.

13

Ook was er een goochelaar aanwezig. Deze meneer goochelde en goochelde en ook de kinderen konden zelf een goocheltruc leren.
O jee, als de vliegtuigen maar niet weg gegoocheld worden….

14

Gelukkig niet. Pfff…de vliegtuigen zijn er nog.

Het is nu echt tijd om te gaan vliegen! Als je hoog in de lucht zit mag je gewoon zelf ook even sturen. Hoe stoer is dat?

15

Er werd een mooi rondje gevlogen.

Sommige kinderen kunnen niet goed zelfstandig in een vliegtuigstoel zitten en daarom hebben wij een eigen ambulance vliegtuig met een brancard erin, zodat we alle kinderen de dag van hun leven kunnen geven!

16

Bij terugkomst bij de boardingtafel kregen alle kinderen het felbegeerde Hoogvliegersdiploma. Dit hadden zij ook echt verdiend!

17

Ondanks de regenbuien was het een geweldige dag en iedereen ging met een grote glimlach naar huis. Frans en Ben, die deze dag georganiseerd hebben, verdienen dan ook een heel groot compliment!
En verder voor alle betrokkenen die aan deze dag een bijdrage hebben geleverd… Heel veel dank voor jullie steun en inzet!


Zoals je gezien hebt hebben onze fotografen Suzanne, Kees en László prachtige foto's gemaakt. De rest vind je in HET FOTOALBUM.

Van een deel van deze foto's is een leuke screensaver gemaakt, KLIK HIER om hem te downloaden.

En onze mascotte Ko Piloot heeft weer een leuk avontuur beleefd. KLIK HIER om het te lezen. (© Foto's: Stichting Hoogvliegers - Suzanne Wortel, Kees Nouws en László Dániel)