0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Lelystad, De film is af !!

06 april 2013

Lelystad Airport 6 april 2013

Wat was het weer een groot vliegfeest op Lelystad Airport!
Brrr, wel een beetje fris weertje, maar super om te vliegen! Daar gaat het natuurlijk allemaal om op De Grote Hoogvliegersdag.


© Arnoud Raeven

Gelukkig brak de zon door en konden we lekker op het terras kijken naar alle vliegtuigen. Wel 69 stoere piloten hebben hun vliegbrevet gehaald!!!
En er klonk muziek…

EHLE1

Aloys Bodewes en Cees Ootjers hadden de dag georganiseerd vanuit de KLM Aeroclub. Wist je dat naast de enorme steun van LeaseWeb BV uit Amsterdam, ook Amsterdam Airport Schiphol (dat heel grote vliegveld, wat je als piloot natuurlijk kent van al die grote vliegtuigen) en Lelystad Airport (ja die ken je zeker!) ons geholpen hebben om jullie te kunnen laten vliegen?

EHLE4

Sommige kinderen kwamen naar het vliegveld met een tiental echte trucks over de dijk Enkhuizen-Lelystad.Onder leiding van Frank Bakker en onder begeleiding van de politie (KLPD Amsterdam en politie Flevoland), brandweer Purmerend en dikke Amerikaanse politiewagens. Heel speciaal: er vloog ook een vliegtuigje mee om het hele konvooi te filmen en te fotograferen!

EHLE5

EHLE6

Alle kinderen en begeleiders werden ontvangen op het vliegveld door tientallen vrijwilligers. Ja, want er zijn aardig wat mensen nodig om te helpen op zo’n dag. De Hoogvliegerpiloten moeten natuurlijk goed verzorgd worden!

EHLE7

Wat was er veel te doen zeg, je kwam gewoon oren en ogen te kort. Even warmspringen op het springkussen. Lekker laten schminken en nog veel meer.
Er stonden veel grote vliegtuigen en je mocht ze allemaal van buiten en binnen bekijken, zoals elke piloot dat mag natuurlijk. Er waren onder andere een Dakota van de Dutch Dakota Association, een Fokker 50 van de Koninklijke Luchtmacht, een oude Fokker 27, een echte straaljager Saab Viggen en een groot watervliegtuig: De Catalina.

EHLE8

Er waren mensen bij die uitleg gaven en natuurlijk mocht je overal op de foto. Superstoer om in de cockpit van een straaljager te mogen zitten met een echte straaljagerpilotenhelm op je koppie!
Heeee, wat hoorde je daar nou? Wat een herrie! Er kwam een grote gele helikopter landen! Dat was een echte ambulance helikopter van de ANWB Medical Air Assistance en daar mocht je ook nog in zitten. Hoe stoer was dat? Heeeel stoer… Je mocht alles vragen aan de bemanning en zelf plaatsnemen achter de stuurknuppel.

EHLE9

Piloten moeten ook zorgen dat hun passagiers goed verzorgd worden. Voor de grote mensen was er een heerlijk bakje koffie, uitstekend verzorgd door Miko Koffie en voor de piloten een glaasje limonade.

EHLE10

Intussen kon je natuurlijk genieten van de clown en een frietje!

EHLE11

Ik hoor muziek??? Wie zijn dat? Allemaal knappe zangeressen!!! Dat zijn Kirsten Michel en de girlband Parrish Black met Dewy, Maud en Blain. Kirsten is onze nieuwe ambassadrice (een beroemde vriendin van alle Hoogvliegertjes) heeft de muziek én de
tekst geschreven van het gloednieuwe en supermooie Hoogvliegerslied!

EHLE2

En er was dans... door Move4U!!!

EHLE3

Wat was dat mooi zeg. Voor sommige Hoogvliegertjes werd er zelfs aan boord van de vliegtuigen gezongen. Héél speciaal hoor!
Eens even verder neuzen... politiehonden! Die gaven een mooie demonstratie van wat ze allemaal konden. Maar er was nog veel meer te doen zeg! Politiemotoren en auto’s, heel veel brandweer met leuke spelletjes, een echte ambulance, te veel om op te noemen.

EHLE12

En ja, als echte piloot werd het dan toch tijd om samen met de passagiers naar het vliegtuig te gaan.

EHLE13

Kijk, het ambulancevliegtuig van de Stichting Hoogvliegers. Daar mochten kinderen in vliegen die niet zo goed kunnen zitten. Ze lagen in het vliegtuig met heel grote ramen, zodat ze lekker naar buiten konden kijken. En dat is heel handig, want als piloot moet je alles buiten ook goed in de gaten houden.

EHLE14

Even langs de boardingtafel, waar de piloot al klaarstond, waarmee je mocht gaan vliegen. Je kon hem of haar alles vragen. Samen naar het vliegtuig en daarna heerlijk vliegen. En………. ECHT STUREN! Wow, is dat even supervet!!! En wat waren al die huisjes opeens klein en zag je die mini autootjes daar ver beneden? Wel goed opletten wat de andere piloot zegt, want het is best lastig om te vliegen. Na de landing kreeg je van de piloot je eigen vliegbrevet. Die mag je boven je bed hangen! Je bent nu een ECHTE HOOGVLIEGER geworden. Gefeliciteerd allemaal!!!

EHLE15

EHLE16

EHLE17

Onze speciale dank gaat uit naar de organisatoren van deze dag Aloys Bodewes (airside) en Cees Ootjers (landside). De organisatoren van deze prachtige dag werd ondersteund door de Stichting Hoogvliegers. Ruim 150 vrijwilligers hebben hun uiterste best gedaan om de dag in goede banen te leiden. HEEL VEEL DANK DAARVOOR ALLEMAAL!

Op deze kaart kun je zien hoe alle hoogvliegertjes hebben gevlogen.
Als je er op klikt kun je nog inzoomen ook!

screenshot

We zagen weer heel veel blije gezichtjes en we zijn trots op de nieuwe Hoogvliegers!!!

Deze dag is (mede) mogelijk gemaakt door:
LeaseWeb BV
Lelystad Airport
Amsterdam Airport Schiphol
ANWB Medical Air Assitance
KLPD
Brandweer
Politie Flevoland
KLM Aeroclub
Koninklijke Luchtmacht
Aviodrome
Wings over Holland
Kortpack.nl
portofoon.nl
Albert Heijn
En vele, vele anderen…

Er zijn nog heel veel foto's gemaakt die je in het fotoalbum kunt bekijken. 

De film is af !! Kijk hiervoor helemaal bovenin dit verslag!

EHLE18

(© Foto's: Stichting Hoogvliegers - Herbert van Hulten, Arnoud Raeven, László Dániel en Sebastiaan Durand)

(© HVTV: Stichting Hoogvliegers - Arnoud Raeven)