0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Schiphol, De film is af!

22 juni 2013
Vandaag, 22 juni 2013, was er weer een bijzonder geslaagde Hoogvliegersdag.
Voor de vierde keer alweer was er de Grote Hoogvliegersdag op Schiphol!
 
We beginnen met een lange aflevering (ruim 11 minuten!) van Hoogvliegers TV gevolgd door een fraaie bijdrage van Schiphol Airside Operations van bijna 9 minuten. Veel kijkplezier!
 
 
© Ron, Waldo & Marco (Schiphol Airside Operations)
 
 
Luchthaven Schiphol mag zich met trots de beste luchthaven van Europa noemen.001mvdrGROEP

1MR

Ondanks dat het weer niet al te best was en het vliegen tijdelijk heeft stilgelegen, zijn 87 kinderen voor één dag piloot geweest!
Weer of geen weer, de kinderen hebben genoten van de meest uiteenlopende zaken die er te doen waren. Spectaculaire onderdelen waren een bezoek aan de FireFly voor een brandweer demonstratie en natuurlijk de onovertrefbare runway run! Dat is kijken (naar al die Boeings en Airbussen) en bekeken worden vanuit diezelfde vliegtuigen en terminals.

Het was al snel heel erg druk in de hangar waar de Hoogvliegers ontvangen werden.

03mvdr

Voor een aantal Hoogvliegers begon de dag in Valkenburg (Katwijk) bij de fam. Van den Eijkel. Na een warm ontvangst met een hapje en een drankje, ging het enorme konvooi van ruim 30 voertuigen onder uitstekende begeleiding van de KLPD op weg naar Schiphol.

04aHH 04bHH

Er waren zo veel leuke dingen te zien en te doen vandaag!

Veel mooie auto's zoals bijvoorbeeld Amerikaanse Politiewagens en Corvettes. Hierin mochten de kids natuurlijk ook meerijden.

08amvdr 08bmvdr

08cMR

En ook veel motoren waar je op mocht zitten.

09aSW 9bMR

Ook de Koninklijke Marechaussee was er met auto's en een heel apart voertuig: een Segway. Hier moest je op blijven staan om vooruit te komen!

9cMR

Gelukkig lag er nu geen sneeuw, maar we konden de grote bezems en sneeuwschuivers zien die Schiphol heeft. Deze worden in de winter gebruikt om de start- en landingsbanen mooi schoon te
houden.

07mvdr

Ook alle vrachtwagens die kinderen naar Schiphol hadden gebracht, waren op de parkeerplaats gezet om er nog eens goed naar te kijken, in te klimmen natuurlijk of een rondje te rijden. Niets was te veel gevraagd...

10mvdr

Spectaculair waren de demonstraties van de luchthavenbrandweer bij de FireFly.

06amvdr

06bHH

Natuurlijk mochten de kinderen ook zelf even oefenen.

06cSW

En als je even heel wat anders wilde dan kon je je uitleven op een springkussen.

11SW

Of meedansen met de kinderdansgroep Move4U.

13SW

Daarnaast waren er Loeloe en Tijger van Corendon Dutch Airlines. Corendon gaat flesjes water tijdens haar vluchten verkopen met aandacht voor de Stichting op het etiket!

14

Hè!? Kijk nou... André Kuipers was er ook!!!

AK-MR

André vertrok op 11 december 2011 naar het International Space Station (ISS) en op 1 juli 2012 landde hij weer op aarde. Hij had ook een vriendje bij zich, Ko Piloot! Lees hier hun avontuur.

In de hangar was ook De Koninklijke Marechaussee aanwezig waar je allemaal vragen aan kon stellen.

15SW

Ook de douane stond binnen met voorbeelden van in beslag genomen spullen.

16a 16bSW

En om alvast te oefenen met vliegen waren er de Flight Simulators!

17aHH 17bmvdr

Maar het ging natuurlijk allemaal om het vliegen en dat gevoel begon al direct in de hangar die ter beschikking was gesteld door JetSupport en de Kustwacht. Daar stond een prachtige Dc3 van de Dutch Dakota Association.

18SW

Er werd natuurlijk ook echt gevlogen!

18bSW

En echt zelf sturen!!!

18cmvdr

Sturen langs Pampus... weer terug...

18dHH 18eHH

18fmvdr

en je dik verdiende diploma ontvangen!

18gmvdr

Vandaag was het nog een keertjes extra speciaal. De Kustwacht vloog weer met hun stoere Dornier.

19MR

Daarnaast waren er hele mooie zakenvliegtuigen ter beschikking gesteld door hun eigenaren via JetNetherlands. Hier konden sommige kinderen nog een keertje extra mee de lucht in gingen.

21aSW 21bSW

18hSW

Alle kinderen die zelf vlogen maakten een rondje om/over Amsterdam heen.
(Klik op de kaart om in te kunnen zoomen)

vlucht

Van al dat rondkijken, vliegen en spelen krijg je natuurlijk honger en dorst.

Er was heel lekker eten en drinken. Niet alleen voor de Hoogvliegertjes maar ook voor de papa's en mama's en alle vrijwilligers.

23aSW 23bSW

Toen de dag bijna voorbij was gebeurde er nog iets heel bijzonders.
Met alle voertuigen gingen we landingsbanen op! We werden gefilmd door een helikopter van de politie. Sommige grote vliegtuigen moesten gewoon even wachten tot de stoet voorbij was, dat is
toch normaal ...Hoogvliegers gaan voor!

24aSW

24bHH

24cMR

De route die we over Schiphol hebben gereden:
(Klik op de kaart om in te zoomen)

runwayrun

Hiermee was deze dag ten einde gekomen en gingen de Hoogvliegers huiswaarts met de nodige cadeautjes, een prachtige bos bloemen van Rob Waasdorp en een enorme big smile.

25aSW 25bSW

De hangar moest zo snel mogelijk worden omgetoverd voor een galadiner voor het esterfonds, nog zo'n mooi doel van de luchtvaart.

25c

De organisatie van deze dag was in handen van Jacques Sol en Ron Onclin en is tot stand gekomen in samenwerking met en welwillende medewerking van JetSupport BV, de Schiphol Group en de LVNL-Luchtverkeersleiding Nederland.

Verder is deze dag mogelijk gemaakt door KLM Catering Services, KLM Jet Center, GSA Schiphol, Koninklijke Marechaussee, Douane, Miko Koffie, Gategourmet, Jet Netherlands, Jet Effective, Corendon Dutch Airlines, I-SEC, Loeloe en Tijger, Move4U, TOP-Recreatie en alle vrijwilligers die op airside en landside alles in goede banen hebben geleid!

HEEL VEEL DANK VOOR JULLIE ONGEKENDE INZET EN ENTHOUSIASME!!!

Overbodig om te zeggen dat er heel veel foto's gemaakt zijn. We kunnen jullie verklappen dat er door onze fotografen meer dan 6000 gemaakt zijn!!! Niet alle foto's komen beschikbaar, een selectie van ruim 500 foto's kan je bewonderen in het fotoalbum.

Tijdens de runway run zijn er vanuit een KLPD heli mooie luchtfoto's gemaakt, zie het fotoalbum. KLPD... hartelijk dank voor deze bijdrage!

Wil je als Hoogvlieger of ouder/verzorger laten weten wat je van deze dag vond? Laat dan iets weten in ons gastenboek! ;)

001mvdrGROEP

© Foto's: Stichting Hoogvliegers - Marianne van de Ree, Suzanne Wortel, nustyR en Herbert van Hulten

© HVTV: Stichting Hoogvliegers - Johan Boerman, Vincent Kok, Nathan Alblas & Devica Umans.