0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

[VIDEO UPDATE] CAE Hoofddorp

02 maart 2015

Voor het 5e opeenvolgende jaar heeft CAE uit Hoofddorp in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht voor Stichting Hoogvliegers een fantastische dag georganiseerd waarop 16 kinderen een officieel Hoogvliegers vliegbrevet hebben gekregen!

De winterse dag begon vroeg en koud met veel gladheid en sneeuw in delen van Nederland. Dat maakte kennelijk weinig uit want toch kwamen de aspirant Hoogvliegertjes op tijd aan op de CAE vestiging in Hoofddorp. Veel van de aspiranten kwamen gespannen binnen want het is niet niets wat er vandaag staat te gebeuren. Ze kunnen immers een echt Hoogvliegers vliegbrevet verkrijgen! En een opleiding tot Hoogvliegers piloot is toch echt niet zomaar een opleiding ..

Eenmaal binnen was er dan ook een warm onthaal en volgde direct de inschrijving. Bij de inschrijfbalie kregen iedereen een echte Hoogvliegers tas met een hoop leuke goodies en een origineel Stichting Hoogvliegers shirt. Terwijl de tas nog wordt ontdekt nam iedereen plaats in de kantine waar limonade, thee, koffie en koek klaarstonden! Toen iedereen binnen was begon de aftrap van de dag. De aanwezige groep aspirant Hoogvliegertjes werden opgesplitst in 4 groepen die allemaal een compleet trainingsschema kregen. Na een warm welkom en een heldere uitleg van de heren Arthur (CAE) & Hans-Albert (Koninklijke Luchtmacht) was het tijd om de training dan eindelijk te beginnen!

Iedere groep ging zijn eigen route volgen met allemaal hetzelfde doel, dat heuze Hoogvliegers vliegbrevet te bemachtigen! Tijdens de training was er ook nog een groepsopdracht met allerlei prijsvragen. Aan het einde van de dag zou het duidelijk zijn welke groep de meeste vragen goed had!

Tijdens een klassikale les in ‘Theory of Flight’ leerde alle aanwezigen hoe het nou komt dat een vliegtuig kan vliegen! Op een heldere en deskundige manier werd er met vliegtuigmodellen dan ook laten zien waar nou de vleugels en de motoren voor dienen. Natuurlijk hadden de aspirant Hoogvliegers een heleboel goede vragen die allemaal in detail werden beantwoord. Het is dan ook heel erg belangrijk dat de de nieuwe Hoogvliegers piloten weten hoe het komt dat het vliegtuig naar hun luistert en de kant op vliegt zoals zij dat willen.

Dat is dan ook van groot belang tijdens het belangrijkste onderdeel van deze eendaagse opleiding: de simulator training! In een grote hal staan een aantal grote (en vooral hele dure...) vliegsimulatoren van allerlei verschillende vliegtuigtypes. Vandaag kregen de toekomstige piloten training in 4 verschillende vliegtuigtypes: De C130 Hercules, KDC10 tank & transport vliegtuig, Fokker70 & 100 en de Bombardier GLOBAL. Al deze simulatoren hebben een volledig nagebouwde cockpit van de echte vliegtuigen en vliegen ook volledig als de echte vliegtuigen! De instructeurs lieten alles van de cockpit zien en vertelde hoe het allemaal werkte. Normaal als we gaan vliegen mag het niet maar nu mocht er toch echt aan alle knopjes gezeten worden! Al snel gingen de stoelriemen om en stuurden de aspirant piloten al snel het (virtuele) luchtruim in. Al heel snel zagen de instructeurs dat het allemaal wel goed zat met de vliegtalenten en dat het allemaal wel wat spannender kon. Zo werd het weer (virtueel) veel slechter gemaakt en werden de opdrachten moeilijker. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer een motor het niet meer doet ? Maar de aspirant piloten vochten zich er met een hoop plezier doorheen!

Naast het leren hoe je een vliegtuig kan besturen is het ook heel erg belangrijk om te weten wat er nou in de passagierscabine gebeurt. Daarvoor ging iedereen naar een apart gebouw waar een groot deel van de cabine van een echt vliegtuig nagebouwd is. Hier volgde ook een simulatie van een vlucht, maar dan vanuit de cabine. De cursisten kregen voorgedaan wat de taken zijn van de cabinebemanning en hoe een noodevacuatie van het vliegtuig gaat. Voordat iedereen kon instappen moest er nog even gewacht worden. Tijdens het wachten kwam de bemanning de wachtruimte binnen en zij hadden nog wel even tijd om alle vragen te beantwoorden, want waarom vinden de stewardessen, stewards en piloten hun werk nou zo enorm leuk ? Daarna lieten zij dan ook nog een heleboel interessante foto’s zien van al hun eerdere reizen met de allergrootste vliegtuigen! Al snel was het dan tijd om in te stappen en nam iedereen plaats in de nagebouwde cabine van een echt vliegtuig. De stewardessen begroette alle passagiers en gaven hele belangrijke veiligheids instructies. Na een welkom van de piloten was er een hoop herrie van de motoren en begon de vlucht naar een bestemming die de jonge cursisten zelf mochten uitkiezen! Al snel moesten de piloten wel toegeven dat er wat problemen waren met hun Tom Tom navigatie en dat het vliegtuig snel moest terugvliegen naar de luchthaven Schiphol voor een andere Tom Tom. De landing was alleen ook wat te snel waardoor alle banden lek raakte en het vliegtuig niet zelf naar de gate kon rijden. Daarom moest er maar gebruik gemaakt worden van een echte noodglijbaan om uit te stappen. Na de instructies van de stewardessen ging iedereen van de hele hoge glijbaan af. En dat is stiekem toch wel erg leuk! Daarna ging iedereen weer een wachtruimte in en mochten er weer vragen worden gesteld aan de bemanning. Die helaas geen nieuwe Tom Tom meer konden vinden waardoor de vlucht geanuleerd werd en iedereen gewoon op Schiphol zou blijven.

Wat ook heel spannend en belangrijk was is de training hoe we brandjes moeten blussen in het vliegtuig! Na een klassikale uitleg werd er in een speciale trainingsruimte, waar ook een vliegtuig cabine is nagemaakt, met speciale apperatuur en zeer deskundige begeleiding brandjes gecreeerd en vakkundig ook weer geblust. Iedereen mocht brandjes blussen in de keukens van het vliegtuig en ook werd er geleerd hoe mensen gered moeten worden uit een vliegtuig cabine. Uiteindelijk konden alle aspirant piloten omgaan met de vele veiligheidsmiddelen die aan boord van een vliegtuig zijn.

Een hele drukke en bijzondere dag waarop de opleiding tot Hoogvliegers piloot wordt verzorgd. Gelukkig was er tussendoor een super goed verzorgde lunch met een hoop broodjes en snacks. Een top moment om te smullen en weer genoeg energie te krijgen voor de rest van de dag!

Aan het einde van de dag werd het gelukkig ook erg snel duidelijk dat alle aspirant piloten geslaagd waren en officieel een Hoogvliegers piloot zijn! Tijdens een officiele uitreiking kreeg iedereen een heus Stichting Hoogvliegers vliegbrevet en applaus van alle aanwezigen! Ook werd er duidelijk welke groep de meeste vragen goed had van de prijsvragen. Door nog een vragenronden kwam er uiteindelijk een eindwinnaar die nog een extra cadeautje kreeg!

Na de uitreiking was er een prachtig moment waarin een cheque ter waarde van 1000 euro werd overhandigt aan Stichting Hoogvliegers. Dit geld is door de CAE samen met haar partners opgehaald en ter beschikking gesteld aan alle andere activiteiten van Stichting Hoogvliegers.

Na een fotosessie met de piloten, stewardessen of zelf in een piloten of stewardessen pak was het tijd om nog een drankje en hapje te doen om daarna rustig aan naar huis te gaan. Moe maar voldaan en in het bezit van een echte Stichting Hoogvliegers vliegbrevet zijn ze een echt Hoogvliegertje geworden waarop de Stichting Hoogvliegers ontzettend trots is!

Van deze dag zijn een heleboel foto's gemaakt. De link naar het fotoalbum is aan de rechterkant van deze pagina te vinden! Een kleine selectie foto's is ook aan de rechterkant van deze pagina te vinden. Ook wordt er nog een film gemaakt van deze prachtige dag. Zodra deze klaar is wordt hij bovenaan dit verslag gezet. Check onze website geregeld om te zien of hij al af is!

Dankwoord
Een dag als deze kan absoluut niet georganiseerd worden zonder de inbreng van een hoop mensen en bedrijven. Deze dag was onwijs TOP neergezet door de CAE en de Koninklijke Luchtmacht. De goede organisatie en de prachtige faciliteiten werden prachtig aangevuld door alle erg gemotiveerde vrijwilligers van zowel de CAE als de Koninklijke Luchtmacht maar ook van de KLM (Piloten), Transavia & Corendon (Stewardessen). Wij danken hun allemaal voor hun enorm grote bijdrage in deze fantastische dag, enorme toppers!