0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Hoogvlieger Kevin vloog zelf over Schiphol

05 maart 2015

27 februari, de laatste dag van de voorjaarsvakantie, bracht ons een heel erg leuk bericht. Rond half elf werden we gebeld door piloot Jurriën dat Kevin vanaf vliegveld Lelystad een rondvlucht kon maken boven de Flevopolder.

Reuze leuk en spannend natuurlijk, zeker omdat Kevin nog nooit eerder had gevlogen! Rond 13.00 uur waren we paraat bij Dynamic Aviation. Hier werden we door onze piloot Jurriën verwelkomd en kreeg Kevin in de hangar/werkplaats gelijk al een schitterende Hoogvliegers-cap en –T-shirt. Wat daarnaast nog vet gaaf was: Kevin’s tweelingbroer Dylan en papa Hans mochten ook mee! Na een inspectie van de kist (een in frisse rood-wit-blauw kleur gespoten Cessna), waarbij Jurriën uitvoerig vertelde wat, hoe en waarom dit wordt gedaan, waren we klokslag 13.30 uur ready for take-off. Het was werkelijk schitterend weer, een zonnetje en heel ver zicht. Betere omstandigheden kun je je bijna niet wensen!

Na een soepele take-off vlogen we over de Nieuwe Wildernis van de Oostvaardersplassen. Almere achter ons latend, mocht Kevin zelf de stuurknuppel ter hand nemen en helemaal zelf de Cessna besturen! Broer Dylan had nog even zijn twijfels bij de verrichtingen van Kevin als piloot, maar deze bleken volledig ongegrond: Kevin vloog de Cessna als een ervaren piloot! Ondertussen naderden we Amsterdam. Langs het water zagen we het Muiderslot en vlogen we over Pampus, nabij IJburg Amsterdam binnen. Wat een andere kijk op deze stad zo vanuit de lucht… Beneden ons alle highlights die onze hoofdstad zo bijzonder maakt: de Dam, het Rijksmuseum, het Centraal Station, de Beurs van Berlage, Nemo, The Eye, het Scheepsvaartmuseum, de Westerkerk, de Jordaan, de Grachtengordel, teveel om op te noemen; buitengewone indrukken!

Via het voormalige hoofdkantoor van de ING (de Schoen) langs de A10 vlogen we vervolgens zuidwaarts voor het hoogtepunt van de vlucht: piloot Jurriën had toestemming gekregen om over Schiphol te vliegen. Iets wat je waarschijnlijk in de rest van je leven nooit meer voor elkaar krijgt. Een unieke en zeer bijzondere ervaring dus! Zo dichtbij de verkeerstoren en vliegtuigen op Schiphol ga je nooit meer komen. We mochten maar liefst tweemaal (!) rond de verkeerstoren om dan vervolgens via een linkse bocht Schiphol weer te verlaten. Vanuit het vliegtuig konden we zwaaien naar de verkeersleiding in de toren (en zij zwaaiden terug!). Waanzinnig gaaf en ook heel wat mooie plaatjes vanuit de lucht kunnen schieten!

Via het Westerpark en het Westerlijk havengebied vlogen we over het IJsselmeer richting Marken. Onderweg weer prachtige vergezichten, boten op het IJsselmeer en het vissersplaatsje Durgerdam. Boven het IJsselmeer mocht Kevin wederom de stuurknuppel ter hand nemen om zelf weer de Cessna door de lucht te manoeuvreren. Wederom ging dit prima en het behalen van zijn Hoogvlieger-diploma was veiliggesteld. Jurriën had wederom een leuke verrassing in petto. Hij vroeg of we van rollercoasters hielden. Ja, was natuurlijk het volmondige antwoord van Kevin en Dylan. Door de kist enigszins te laten dalen en vervolgens wat sterker op te trekken werden we getrakteerd op het ervaren van g-krachten (zoals je dit ook in een achtbaan voelt). Extra sensatie en excitement!
Ondertussen waren we bij Marken aangekomen. Vanuit de lucht, met een fraai winterzonnetje, konden er weer mooie foto’s worden gemaakt van de oude haven van Marken. Helaas komt aan alle leuke, bijzondere en spannende dingen een einde en gingen we weer terug naar Lelystad voor de landing. Na ruim een uur (!) gevlogen te hebben zette Jurriën de kist om 14.33 uur weer veilig aan de grond. Na het terugtaxiën naar de hangar en de diploma-uitreiking gingen we met een prachtige herinnering terug naar huis.

Jurriën ontzettend bedankt voor dit enorme (lange) luchtvaartavontuur, werkelijk fantastisch en om nooit te vergeten en natuurlijk ook dank aan de Stichting Hoogvliegers die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt!