0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Bastiaan z'n hoogvliegersdag

16 maart 2015

Hallo Hoogvliegers

Ik had mij opgegeven bij de Hoogvliegers om een keer te kunnen vliegen en al heel snel kreeg ik een antwoord van piloot Erik dat hij graag met mij wilde vliegen. Ik mocht ook twee mensen mee nemen.

Ik had nog nooit gevlogen dus ik verheugde me er erg op.

De eerste keer ging ik naar Lelystad samen met mijn broer Tijn en vader. Ik een mooie pet en een mooi ti-shirt van de Hoogvliegers.

We gingen vervolgens het vliegtuig bekijken of alles goed was. Je moest kijken
of er geen vogelnestjes in zaten, we moesten kijken of de luchtsnelheidsmeter het deed, kijken of de controlers het deden, bandencontrole en of er genoeg brandstof in het vliegtuig zat. Dit was gelukkig allemaal goed.

Vervolgens kreeg Erik een vervelend berichtje van de verkeerstoren dat er plotseling mist op kwam zetten. We konden niet gaan vliegen, dat was jammer, maar nu gingen we in hangars kijken waar heel veel vliegtuigen stonden. We konden alles goed bekijken n vragen aan Erik stellen. Ik zag dat ieder vliegtuig een nummer had. Als dit met PH begon kwam het uit Nederland en met een G uit Duitsland. Het was een hele leuke dag.

7 maart was de volgende keer dat we konden gaan vliegen vanaf Lelystad. Ik was er om 13.00 uur met mijn vader en Tijn. Erik was er ook. Het vliegtuig stond al klaar. Het was de PH-RCF Ik had mijn pet weer op. We gingen weer controleren en alles was goed. Daarna stapte we in en gingen we naar de startbaan. Ik was Co piloot Bastiaan. Dat werd ook aan de verkeertoren doorgegeven. Daarna gingen we de lucht in. We gingen 200 kilometer per uur. Erik had het over foot, mijl en knopen, maar ik weet niet meer precies wat dat was.

Het was heel mooi weer en we konden alles heel goed zien. Je moest sturen met je handen en voeten. Ik mocht ook helpen met sturen. We vlogen over het IJsselmeer naar Heerhugowaard. Daar kon ik goed ons huis, mijn school en het winkelcentrum zien. Daarna gingen we naar Ursem, waar mijn broer Finn aan het voetballen was. We zagen hele kleine mensjes. Mijn moeder stond langs de lijn , die had ook gezwaaid, maar dat konden we niet zien. Daarna vlogen we over andere plaatsen zoals Purmerend en Volendam weer terug naar Lelystad. Ik vond het harstikke leuk en mijn vader en broer ook.

Toen ik terug was kreeg ik een officieel Hoogvliegr diploma.

Het was een superleuke dag!!!!!!!!!!!!


Groeten Bastiaan van Santen