0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Astrid vloog mee vanaf Lelystad

27 augustus 2015

Hallo ik ben Astrid, en ben 10 jaar oud. Ik woon in Apeldoorn. Vrijdag 21-8-2015 mocht ik als Hoogvlieger samen met mijn vader naar Vliegveld Lelystad komen. Daar werd ik blij ontvangen, en ontmoette ik de piloot, Jack.

Bij ontvangst kreeg ik een tas met een pet en een T-shirt. Mij werd uitgelegd dat de pet de mascotte van de stichting Hoogvliegers was. Ik deed het T-shirt aan en de pet op. Jack en de rest vonden mij er heel stoer uitzien.

Het vliegtuig was wit met blauw en er was ruimte voor 4 personen. Ik zat rechts voorin naast Jack en papa achter mij. Zelf was ik verbaasd dat er twee sturen hadden (dat was dus de oplossing voor het probleem hoe moeten we wisselen van piloot?). Ik, Jack en papa kregen een koptelefoon op, waarmee we zonder last van het lawaai toch met elkaar konden praten.

Bij het opstijgen moesten we eerst wachten op een landend vliegtuig. Want tijdens het landen kan je niet remmen of stoppen.
We vlogen eerst 300m boven de grond. Eerst zagen we allemaal weilanden, later werden die vervangen door de huizen van de stad Zwolle. En zagen we zelfs het geboorte huis van papa! Ook vlogen we langs de woonplek van mijn oom en tante in Zwolle.
Later toen we over Deventer vlogen zagen mama’s werk.
Het zelf sturen ging heel goed. Jack zei dat er een echte piloot in mij zat.

Toen kwamen we bij Apeldoorn! We zagen de huizen van vier kinderen uit mijn klas. Oma’s huis en natuurlijk dat van ons!!! (papa zei dat hij Joost (mijn broer) zag zwaaien, en mama vertelde mij later dat hij dat ook deed.)

Thuis keek ik nog verder in de tas. En zag dat er ook nog loom elastiekjes in zaten, een opblaasbaren bal, en een sleutelbos.
Ik vond het heel leuk, en heb er echt van genoten.
Groetjes
Astrid