0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Een rondje Drachten met Tycho

03 september 2015

Op woensdag 15 juli was ik jarig en papa en mama vertelden mij toen dat er zaterdag 18 juli een verrassing zou zijn, iets met vliegtuigen. Ik houd heel veel van vliegtuigen, dus ik was heel nieuwsgierig.

Zaterdagmorgen vertelden ze dat ik zou gaan vliegen met Stichting Hoogvliegers, daar had ik wel eens van gehoord via mijn neefje Lars die ook met hen gevlogen heeft.

 

Toen ik in Drachten kwam stond de piloot Tjerk al te wachten. Ik kreeg een T-shirt en een pet, echt cool. Daarna mochten we in de verkeerstoren kijken en alles vragen wat ik wilde weten. Toen mochten we naar het vliegtuig.

Mama en mijn broertje Chris mochten ook mee vliegen!! Papa bleef wachten op het vliegveld. Tjerk liet alles van het vliegtuig zien, we moesten kijken of er nog genoeg benzine in zat en we kregen een koptelefoon op. Het was heel mooi weer.

In de lucht vroeg Tjerk of ik wilde sturen. Dat was een beetje spannend, maar ik heb het wel gedaan. We zijn over ons huis gevlogen en je kon alles goed zien. Daarna gingen we over Kardinge en de Grote Markt in Groningen. Daar herkende ik heel vele dingen.

De terugweg moesten we tegen de wind in en werd ik wel een beetje misselijk van het op en neer gaan. Mijn broertje ook. Maar toen we weer op de grond waren was dat over.

Ik kreeg nog een Hoogvliegers diploma. Het was een hele gave dag. Dank je wel allemaal (ook namens mijn ouders en broertje).

 

Groetjes Tycho