0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Storm boven Hilversum

21 november 2015

Storm in de lucht

Vanochtend vrijdag 20 november ging de telefoon, met Jurriën kan Storm vanmiddag om 16.00 uur meevliegen. Ja, natuurlijk kan Storm mee. Snel een app naar de Juf gestuurd dat ik Storm zelf uit school kom halen, bus afgebeld. Om 14.30 uur met het hele gezin in de auto naar Vliegveld Hilversum. Storm vind het erg spannend, hij vraagt nog “Papa we gaan toch niet uit het vliegtuig springen”, ik “natuurlijk niet” en hem gerust gesteld.
In het restaurant met een lekker glas Fristi geduldig zitten wachten tot het 16.00 uur is. Piloot Jurriën komt binnen en stelt zich voor aan Storm, hij zegt dat Storm vandaag de Co-piloot is. Daar hoort natuurlijk een gave pet en een T-shirt bij. Storm is superblij hiermee. Daarna lopen we naar het vliegtuig. Het is een Cessna, de PH-SKE, dat is het kenteken van het vliegtuig. Esmee en Anette zwaaien ons uit.
Storm mag voorin naast de piloot zitten, met een stoere koptelefoon op. Nu gaat het echt gebeuren, we rijden naar de startbaan over het gras. We krijgen toestemming om op te stijgen.
Ja, daar gaan we. Storm kijkt happy uit het raam, hij zegt “dit is vet cool”.
Het is mooi helder weer, waardoor we heel goed alles kunnen zien. We vliegen richting Utrecht en daarna door naar Vianen. We vliegen over ons huis heen, wat super gaaf is vanuit de lucht. Nog even naar Oma gezwaaid in Nieuwegein. Terug boven Utrecht vliegen we een rondje om de Domtoren en over het Spoorwegmuseum. Storm kijkt zijn ogen uit en vind het super gaaf. Je ziet aan zijn gezicht dat hij zit te genieten. Piloot Jurriën vraagt aan Storm of hij ook wil sturen, dit vindt Storm net even iets te spannend. We vliegen terug naar Vliegveld Hilversum, Jurriën zet de landing in en we landen weer veilig op het gras.
In het restaurant krijgt Storm zijn diploma uitgereikt. Hij is super trots en helemaal happy.
We drinken nog gezellig wat met zijn allen.
Jurriën en de Stichting Hoogvliegers super bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.
Groetjes,
Storm en een super trotse papa