0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Milou vloog mee met Martinair

28 augustus 2016

Zaterdag 6 augustus mocht ik met Marieke mee vliegen in een klein vliegtuigje vanaf het vliegveld in Lelystad! Ik had er erg veel zin in en het was ook goed weer.

Toen we aankwamen kregen we eerst uitleg van Marieke en ze liet de kaart zien met routes die we zouden kunnen gaan vliegen. Ik mocht kiezen wat me het leukste leek! We moesten nog even wachten voordat we gingen vliegen want het vliegtuigje waarmee we zouden gaan vliegen was nog in de lucht. Toen het vliegtuigje geland was moest Marieke eerst nog bijtanken en daarna gingen we kijken of het vliegtuigje nog helemaal in orde was. Daarna ging ik met mijn zus, vader en Marieke vliegen. Natuurlijk moesten we eerst nog wel de checklist controleren of alle knopjes in het vliegtuigje ook goed stonden. We kregen ook een headset op zodat we elkaar goed konden verstaan en soms moest Marieke iets doorgeven via de boardradio want je kunt natuurlijk niet zomaar overal gaan vliegen. Nadat we echt alles hadden gecontroleerd gingen we vliegen! Het was super leuk en ik kon alles heel erg goed zien voorin! Toen we op de goede hoogte vlogen gingen we bochtjes draaien. Dat was heel erg leuk! Toen zei Marieke dat ik alleen mocht sturen! Ik vond het eerst een beetje spannend maar het was héél erg leuk! Marieke hielp me en ze zei waar ik heen mocht vliegen en wanneer ik een bochtje moest draaien. Het voelde echt heel erg cool om dat helemaal zelf te mogen doen! We vlogen ook nog over Walibi heen voordat we weer teruggingen om te landen.

We moesten ook zelf goed uitkijken of er vliegtuigen in de buurt waren zodat we veilig konden landen. Er zaten een aantal vliegtuigjes in de buurt dus we moesten nog even een bocht draaien zodat we het vliegtuigje voor ons wat meer tijd konden geven. Daarna gingen we landen en meteen weer opstijgen. Dat was erg leuk! We maakten toen nog een klein rondje en daarna gingen we echt landen. We bleven eerst nog een klein stukje boven de landingsbaan vliegen zodat we goed konden landen. Daardoor kwamen we wel iets later op de landingsbaan terecht waardoor we snel een scherpe bocht moesten draaien van de landingsbaan af zodat we ander vliegverkeer niet zouden ophouden! Toen moesten we weer op de checklist kijken om alle knopjes etc. weer goed te zetten. Ik mocht ook een aantal knopjes en de motor uitzetten. Nadat ik de motor had uitgezet moest Marieke wel snel een paar andere knopjes uitzetten anders zou de accu leeglopen en dat moest natuurlijk niet! Tenslotte hebben we nog een aantal foto’s gemaakt bij het vliegtuigje en kreeg ik nog een diploma! Het was een super leuke dag!!! Marieke en Stichting Hoogvliegers heel erg bedankt!

Groetjes, Milou