0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Ikar z'n droom is werkelijkheid

06 januari 2017

“Dit was mijn droom”

Mooier kun je het niet treffen met een rondvlucht op deze prachtige dag. Ikar en opa Roelof vlogen vanmiddag, 5 januari, van vliegveld Hilversum! Het was schitterend weer, met fantastisch zicht.

Ikar had er best wel lang op moeten wachten eer dit verjaarscadeau werkelijkheid werd. Eerst een weekend Texel, of toch maar Lelystad? Net voor het nieuwe jaar belde piloot Peter Bakker dat er plek was in Hilversum.

Waar wil je naar toe? vroeg Peter.
Ikar gaat binnenkort een spreekbeurt houden over de nieuwe eilandjes in het Markermeer, kunnen we dat vanuit de lucht bekijken? Nou en of, we zagen de Oostvaarderplassen, een brand in Hoorn en nog veel meer, en natuurlijk het nieuwe eiland in het Markermeer.

Het mooiste van alles was voor Ikar toch wel het zelf sturen! Bochtje naar links, bochtje naar rechts, en weer rechtuit, naar die grote rookwolk boven Hoorn, waar de brandweer al druk aan het blussen was! Het ging uitstekend. Door de koptelefoon konden we goed met elkaar praten en de piloot gaf duidelijk uitleg, over het vliegen en over wat er te zien was.

Veel te snel waren we alweer toe aan de landing en rolden we soepel over de grasbaan. Uitchecken bij de verkeerstoren en dan de overhandiging van het vliegdiploma. Wel eerst even ondertekenen natuurlijk.

Stichting Hoogvliegers en in het bijzonder piloot Peter Bakker geweldig bedankt dat jullie dit mogelijk maken!