0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Siem vloog mee vanaf Teuge

27 juni 2017

18 Juni was het de grote dag. Vandaag ging het gebeuren. Siem werd eindelijk een Hoogvlieger. Vol spanning en een tikkeltje zenuwachtig gingen wij s ’middags op naar Teuge. Om 14:00 uur hadden wij afgesproken met onze piloot Mark Kipping.

Wij werden hartelijk ontvangen in het restaurant Take Off bij vliegveld Teuge. Hier maakten wij kennis en kregen wij uitleg over wat er op het programma stond. Ook kregen wij de vraag waar welke route wij wilden vliegen. Nou dat was niet moeilijk. Siem heeft samen met de piloot de route uitgestippeld. Harstikke leuk, wij gingen over ons huis in Warnsveld vliegen. Siem had er ontzettend zin in en kon niet wachten om het luchtruim te kiezen. Eerst moest natuurlijk het vliegtuig nog geïnspecteerd worden en kregen wij uitleg hoe alles werkte en waarvoor al die knopjes voor diende. Nadat Siem plaats had genomen als co-piloot en een coole headphone op kreeg werd de motor gestart en spoeden wij ons naar de startbaan.

Siem vond het geweldig en onder luid gezing en gejuich van hem kwamen wij los van de grond en kozen wij het luchtruim. Via Apeldoorn vlogen wij richting Warnsveld . Na even zoeken vonden wij ons huis. Wij hadden een prachtig uitzicht op ons huis en de omgeving. Siem genoot met volle tuigen en mocht zelfs nog even het vliegtuig zelf besturen. Na even rond gecirkeld te hebben vlogen wij weer terug naar Teuge. Na een perfecte landing en weer eenmaal veilig aan de grond werd Siem benoemd tot officiële Hoogvlieger en kon hij zijn geluk niet op dat hij een echte Hoogvliegers diploma kreeg.

Eenmaal bijgekomen had onze piloot Mark nog een verassing in petto. Wij mochten een kijkje nemen in het “koude oorlogsmuseum “. Na een belletje met de beheerder Goof Bakker mochten wij langskomen. Goof stond ons al op te wachten en werden wederom hartelijk ontvangen. In het museum mochten wij ons verwonderen over de vele mooie oude vliegtuigen die daar aanwezig waren en kregen een geweldige uitleg over deze vliegtuigen. Na afloop was er nog een verrassing waarop Siem geen Nee op kon zeggen, Na al die vliegtuigen stond er een fonkelende sportwagen te wachten. Siem kon zijn geluk niet op. Siem mocht plaatsnemen naast Goof en met gierende banden werd de sportauto uitgeprobeerd op het aanwezige asfalt. Helemaal voldaan, verwend en een big smile werd er afscheid genomen. Siem had een topdag, na een middag vol vliegtuigen, vliegen en ook nog eens racen en nog nagenietend van alles vervolgende wij onze weg weer naar huis. Mark en Goof ontzettend bedank voor deze geweldige dag. Het was Super.