0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Gideon vloog mee met piloot Jurrien vanaf Hilversum

11 september 2017

Het was nog even spannend of het weer mee zou werken, maar in de ochtend kreeg mijn moeder te horen dat de hoogvliegersdag door zou gaan. Wat was ik blij! Maar toch ook wel heel zenuwachtig. Want ik zou echt zelf mogen vliegen!

Met mama, papa en mijn broer Kilian gingen we met een Greenwheels auto naar het vliegveld in Hilversum. Daar ontmoetten we de piloot Jurrien Wouterse en nog andere kinderen, die die dag zouden gaan vliegen. In het restaurantje hebben we nog wat lekkers gedronken. Op het vliegveld zagen we allemaal vliegtuigen: zweefvliegtuigen, motorzweefvliegtuigen, eenmotorige vliegtuigen…. sommige hadden de vleugels heel hoog, andere lager.
Ik kreeg mijn eigen pet en t-shirt van Jurrien. Ik voelde me al een echte (bijna) Hoogvlieger!

Het vliegtuig, waarin ik zou zitten had de vleugels hoger. Papa en Kilian konden mee, dat vond ik wel fijn. Mama bleef vanaf de grond kijken.

Toen de motor aanging, klonk dat heel luid. Ik was heel blij met de koptelefoon. Ik kon hier ook door praten. Het vliegtuig werd nagekeken en daar gingen we. De lucht in. Ik vond dit heel spannend.

We vlogen over Utrecht Centraal, over het Spoorwegmuseum en zelf over ons eigen huis. Je kan de speeltuin voor ons huis zelfs goed zien! We hadden heel goed zicht.

Het was zoooo gaaf, dat ik als co-piloot ook echt mocht sturen!! Naderhand had ik wel buikpijn en was ik wat stilletjes, omdat het zo spannend was geweest.

Ik kreeg ook mijn eigen diploma! Super trots ben ik hierop.
Na de zomervakantie heb ik in de klas over de Hoogvliegersdag verteld. Niemand in de klas had zoiets ooit meegemaakt. Ik zal deze dag niet snel vergeten.

Bedankt Stichting Hoogvliegers, het was een topdag!