0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

17 Hoogvliegers erbij op Lelystad

24 september 2017

Hoogvliegers Lelystad 23 september 2017

Zaterdag 23 september 2017 was het dan zo ver. Op de eerste en misschien wel mooiste zaterdag van deze jonge herfst gingen 17 Hoogvliegers met ondersteuning van Rotary Harderwijk – Oud Groevenbeek op Lelystad de lucht in.


Stichting Hoogvliegers (Soest) is een non profitorganisatie die dit jaar haar 10 jarig bestaan viert. En bestaansrecht heeft deze Stichting! Dat is inmiddels wel ruimschoots bewezen.
Met een keur aan vrijwilligers organiseert de Stichting, die inmiddels door allerlei vormen van donaties ook zelf beschikt over een vliegtuig, twee trailers en een eigen bus, vliegtochten voor (ernstig) zieke en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Zij laat hen voor één dag piloot zijn èn als het even kan zelf een vliegtuig besturen. In de afgelopen 10 jaar hebben inmiddels 8.960 kinderen deze vliegervaring mogen opdoen.
Jaarlijks gaan er ongeveer 600 tot 800 kinderen mee met een vlucht. Dat gebeurt op 10 tot 15 vliegdagen met maximaal 70 kinderen. Soms zijn er ook individuele vluchten voor zeer zieke kinderen. Eerder dit jaar moesten in juni een aantal door de Stichting georganiseerde vluchten vanaf Lelystad worden geannuleerd wegens slecht weer. Dit betekende dat voor die dag 20 vluchten geen doorgang konden vinden. Van Colin, staflid van de Stichting, begreep ik dat 2017 sowieso qua weer (en dus afzeggingen) een heel slecht jaar is. 


Reeds 5 jaar organiseert Rotary Harderwijk – Oud Groevenbeek in de eerste week van september een bedrijven tennistoernooi in Putten. Met de opbrengst daarvan dit jaar zijn (als eerste groep van 30) afgelopen zaterdag dus 17 kinderen uit voornamelijk Ermelo, Putten en Harderwijk, met ouders, vriendjes of vriendinnetjes en onder begeleiding van ervaren piloten de lucht in gegaan.


Blauwe luchten, prima humeur, een perfecte organisatie en drie inzetbare vliegtuigjes moesten garant staan voor succes. Nou en dat was er, zeker weten!

Alle kinderen gingen naar huis met een T-shirt, een pet en een echt diploma, ondertekend door de piloot en de Hoogvlieger zelf! De andere kinderen die deze dag niet hebben gevlogen, zullen waarschijnlijk naderhand alsnog in een vergelijkbare setting hun diploma gaan behalen.


De Rotaryclub Harderwijk – Oud Groevenbeek is dankbaar een klein beetje geluk en welzijn te hebben kunnen geven aan een aantal kinderen, bij wie de blijdschap van het gezicht afstraalde. En die blijdschap straalde overigens ook af van de gezichten van de ‘Rotarians in action’ deze dag. De vele gemaakte foto’s spreken in dit verband voor zich!
Speciale dank aan Sandra Zandbergen en Colin Lindeman (stafleden van de Stichting Hoogvliegers), Erik de Vries (coördinator van deze dag), Andres Bolkenbaas en Auke Valk (foto en film) en alle leden van Rotaryclub Harderwijk-Oud Groevenbeek die deze Rotary Mini Hoogvliegersdag tot een onvergetelijk en daverend succes hebben gemaakt. Dit initiatief verdient (nog) meer navolging.

Jan Vonkeman

Klik hier voor de foto's.

Klik hier voor de video.