0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

KLM vliegt 57 Hoogvliegers

05 november 2017

Al voor de negende keer mogen wij op een wel heel speciaal verjaardagsfeestje bij onze nationale trots de KLM op visite komen, en wie jarig is trakteert...maar zo’n traktatie komt maar weinig voor.

Voor de “deur” staat een vliegtuig klaar om jou op bijzondere hoogte te brengen, staat er op de uitnodiging die 57 Hoogvliegers hebben mogen ontvangen.

De zaterdagochtend is de zon aardig aanwezig en laat een mooie gloed over Schiphol schijnen, wij mochten gebruik maken van een parkeer garage op Schiphol-Rijk van ATPI, de PH-BUS van de Stichting Hoogvliegers pendelde tussen de parkeergarage en de vertrekhal die speciaal parkeerplekje heeft gekregen voor de vertrekhal.
Vanuit elke hoek van Nederland komen de Hoogvliegers op het bijzondere verjaardagpartijtje van de KLM en zijn allemaal uitgedost in speciale Hoogvliegerskleren en een speciaal tasje...één wel hele mooie dresscode.

Nog even wachten voordat de balie openging, maar uiteindelijk mochten de Hoogvliegers inchecken, de vertrekhal werd gevuld met met vrolijke en uitgelaten klanken. Onze ambassadeur Coen Swijnenberg en Hoogvliegerspiloot Wouter van der Goes waren ook uitgenodigd voor het verjaardagspartijtje en moesten regelmatig met de Hoogvliegers op de foto wat tot hilarische momenten leidde.
Mascotte Bluey van de KLM had een hoog knuffelgehalte en was druk bezig om de Hoogvliegers te vermaken voordat zij naar de gate gingen.

Na het inchecken konden de Hoogvliegers naar de gate waar vlucht KL9911 klaar stond om te vertrekken, een grote Boeing 737 stond klaar en de piloten en stewardessen stonden vol trots voor de gate de Hoogvliegers op te wachten.

Wij weten nog steeds niet wie grootste pretoogjes hadden...de bemanning of toch de Hoogvliegers...het maakte ook niet uit het was een groot feest.

Nadat iedereen zijn stoel had gevonden werd het vliegtuig van de gate afgeduwd met een speciale push back truck, de chauffeur hiervan zwaaide naar de Hoogvliegers en achter de ramen zag hij alleen maar zwaaiende handjes...dit is wel een hele speciale vlucht dacht hij bij zichzelf...en dat was het ook.

Inmiddels was de zon achter de wolken verdwenen en de regen was daarvoor in de plaats gekomen, maar dat mocht de pret niet drukken in het vliegtuig.

Voor ons stond de PH-DDM met piloot Daan, hij was bezig met zijn laatste vlucht en voor dat wij er erg in hadden was hij verdwenen tussen de wolken.

Nu waren wij aan de beurt, nog even spannend en uiteindelijk vlogen wij ook tussen de wolken, alle Hoogvliegers zaten aan het raam met een grote glimlach, moeders kijkt trots, die komt voorlopig niet meer van zijn gezicht af, zegt zij tegen de stewardess.

De route loopt iets anders, de piloten zochten naar mooi weer en vonden die boven de Waddeneilanden. Boven Schiermonnikoog was het zicht zo goed dat wij de zeehondjes en zelf een kite surfer konden waarnemen. De surfer had geen idee dat zijn aanwezigheid één van de mooie momenten was tijdens de vlucht.
Helaas kwam ook aan deze vlucht een eind...en werd de landing ingezet, via Amsterdam mochten wij landen op baan 22 Schiphol Oost, een unieke ervaring die je nooit meer vergeet.


Nadat wij weer waren aangedocked, mochten de Hoogvliegers nog even in de cockpit kijken en praten met de piloten en stewardessen....nieuwe piloten en stewardessen zijn inmiddels aangemeld bij de KLM, nog wel iets te jong maar je kan er maar vroeg bij zijn.

De buschauffeurs brachten de Hoogvliegers weer veilig terug naar de parkeergarage, de KLM Hoogvliegersvlucht was een bijzonder mooi succes.

Onze dank gaat uit naar de KLM en zijn bemanning, Luchthaven Schiphol, ATPI, Axxicom Airport Caddy en iedereen die deze vlucht mogelijk heeft gemaakt, graag tot volgend jaar.

Klik hier voor alle foto's.