0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Stichting Hoogvliegers krijgt steun van JetserviceNL

21 december 2017

Het Rotterdamse vliegbedrijf JetserviceNL, gespecialiseerd charters met privéjets, gaat de samenwerking aan met Stichting Hoogvliegers!

“Wij bedienen onze klanten met vluchten in privé-jets, en vliegen vanaf elk vliegveld in Europa en daarbuiten,” aldus Huub van den Hout “, maar het komt regelmatig voor dat we ‘leeg’ van A naar B vliegen, om daar een klant op te halen en hem naar C te brengen. We zochten een manier om, tegen een kleine vergoeding, ook anderen de ervaring van een vlucht in een luxueus privé vliegtuig aan te bieden op de lege vluchten. Wij verkopen deze lege vlucht aan passagiers die ons initiatief leuk vinden en een kleine vergoeding willen betalen, die wij integraal doorstorten naar de stichting Hoogvliegers. Door onze jarenlange relatie met Stichting Hoogvliegers leek het ons gepast om deze vergoeding te doneren aan deze geweldige organisatie; wij verdienen hier dus niets aan.”

Stichting Hoogvliegers is 10 jaar geleden opgericht door Jeroen Engelkes. Hij zag dat veel sportvliegtuigen in Nederland vaak langdurig in een hangaar stilstaan en weinig vliegen.

Zo kwam hij op het idee om hier een specifieke doelgroep blij mee te maken. Chronisch en terminaal zieke kinderen mogen zelf een ècht vliegtuig besturen; zij zijn voor één dag een echte piloot!
Zij krijgen van de piloot uitleg over de werking van een vliegtuig, praten tijdens de vlucht in de microfoon met de verkeersleiding, en navigeren naar het huis van opa en oma of hun school waar ze vanaf de grond worden toegezwaaid.

Na afloop krijgen ze een heus Hoogvliegers brevet, en een tas vol met luchtvaart 'goodies'. Inmiddels heeft Stichting Hoogvliegers ook een eigen ambulancevliegtuig, en hebben al bijna 10.000 kinderen hun Hoogvliegerbrevet ontvangen!

“Wij zijn ontzettend blij dat JetserviceNL ons heeft benaderd met dit initiatief; het levert ons niet alleen mooie donaties en grotere naamsbekendheid op, maar hierdoor wordt opnieuw een manier gevonden om lege vliegtuigen te gebruiken om er mensen blij mee te maken," aldus Jeroen Engelkes. "De eerste donaties van JetserviceNL zijn al binnengekomen, waarvoor dank!

Inmiddels hebben wij van het budget van JetserviceNL al meerdere kinderen mee laten vliegen vanaf verschillende vliegvelden in Nederland. Dit is kicken voor iedereen, en geeft hen ook een boost in hun zelfvertrouwen! Want wie kan nou zomaar op een feestje vertellen dat hij een echt vliegtuig heeft bestuurd?!”

www.jetservicenl.com