0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Jonathan vloog mee met piloot Marieke vanaf Lelystad

29 april 2018

Jonathan zal deze dag niet snel vergeten. Na een rit van bijna anderhalf uur in de auto snel nog even een drankje in het restaurant van de Martinair vliegschool. Vervolgens gingen we ons om 13.00 u melden bij de receptie en daar stond pilote Marieke al op ons te wachten.

Na een korte kennismaking en wat instructies begaven we ons naar het vliegtuig. Tijdens een tankbeurt en een grondige inspectie van het vliegtuig moesten we nog even schuilen in de hangar. Het weer was nogal wisselvallig die dag maar dat mocht de pret niet drukken . Jonathan is al wat ouder dan de meeste kinderen die Marieke meeneemt in het luchtruim maar dat was geen enkel probleem voor Marieke om zich daar wat op in te stellen. Na het starten van de motor gaan de headsets op en loopt Marieke verder de checklist door. Vervolgend naar de startbaan en dan drukt Marieke de gashendel naar voren. Daar gaan we dan.

Binnen enkele ogenblikken maakt de mooie kist zich los van het asfalt. Als Marieke aan Jonathan vraagt om even te sturen dan zegt hij daar natuurlijk geen nee tegen. Jonathan voelt al heel snel aan hoe je de kist stabiel kunt houden. Een geboren piloot zou je bijna zeggen.

Tussendoor schiet Jonathan nog wat mooie plaatjes en video’s van het uitzicht. Dat was echt genieten. Dronten , Harderwijk, Dolfinarium en Walibi was goed te zien van bovenaf. Na wat buien te hebben ontweken was het weer tijd om terug te keren. De tijd “vliegt”.

Na een mooie landing mochten we met het hele gezin nog even meerijden op de brandweerwagen en enkele duizenden liters water wegspuiten

Hartstikke bedankt stichting Hoogvliegers en pilote Marieke voor deze onvergetelijke dag.

Groetjes , Jonathan + gezin uit Dordrecht