0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

31 Hoogvliegers erbij vanaf Vliegveld Drachten

11 september 2018

Afgelopen zaterdag was de 8e Hoogvliegerdag op Vliegveld Drachten. De weersvoorspellingen maakten het lang onzeker of de dag door kon gaan, maar vrijdag kwam dan toch de verlossende GO!

De vrachtauto’s verzamelden zich rond 8:30 uur in Surhuisterveen, terwijl vrijwilligers op Vliegveld Drachten alles in gereedheid brachten om de Hoogvliegers te ontvangen en een onvergetelijke dag te bezorgen.

Al snel arrriveerde ook al de eerste groep kinderen en hun familie bij Lunchhuis De lauwers waar de inschrijving plaatsvond en kinderen een tasje met daarin o.a. een hoogvlieger pet en -t-shirt.
Daarna was het tijd voor de hoogvliegers om in te stappen in één van de gereedstaande (vracht)auto’s. De familie zocht een plekje in de Hoogviegerbus en al snel werd er in konvooi en onder begeleiding van Amerikaanse poliitiemotoren en politieauto, koers gezet naar het vliegveld. Hoog gezeten naast de chauffeur was het genieten van de rit van Surhuisterveen, via De Skieding naar het vliegveld. Het konvooi trok veel bekijks.

Aangekomen op het vliegveld stonden de buddy’s voor je klaar om precies te vertellen hoe het verder ging en wat er allemaal te doen was op het vliegveld: een springkussen, een hele grote sjoelbak, een ambulance die je kon bekijken, een clown die je ook kon schminken, heuse knuffelkonijnen, de brandweer waar je ook echt met water mocht spuiten en op de computers van de mannen van HCC Fryslan mocht je alvast het vliegen oefenen op vliegsimulatoren.

En of dat niet genoeg was kon je ook in de legervoertuigen van Keep Them Rolling met een imposant amfibivoertuig of nog een keer in één van de grote vrachtauto’s een ritje maken.

Terwijl de vrachtauto’s, bus en motoren de volgende groep op ging halen uit Surhuisterveen, begeleidde de buddy je naar de “boarding”tafel om daar je boardingpass in te leveren en ingedeeld te worden op een vlucht.

Er waren vliegtuigen uit het hele land naar Drachten gekomen om met kinderen te gaan vliegen. Zodra je vluchtnummer op het bord verscheen maakte je kennis met de piloot en vertelde die je van alles over het vliegtuig en de vlucht. Daarna liep je met de piloot en de door jou met zorg geselecteerde passagiers naar het vliegtuig. En als iedereen aan boord was geinstrueerd over het verdere verloop van de vlucht werd al snel naar het begin van de startbaan getaxied en voor je het wist vloog je al en werd de wereld onder je snel steeds kleiner. Eenmaal op hoogte gebeurt dan toch waar je al weken naar uitkeek: je bestuurde zelf het vliegtuig. De piloot naast je zit gewoon met z’n armen over elkaar!

Veel te snel kwam het vliegveld weer in zicht en maakte de piloot een mooie landing. Met een glimlach die voorlopig nog wel op je gezicht zal blijven liep je samen met de piloot terug naar de hangar waar je een heus Hoogvliegerbrevet mocht ondertekenen en er een officiële foto van de uitreiking ervan door de piloot is gemaakt. Wat een beleving!

Met 10 vliegtuigen en 11 piloten hebben uiteindelijk 31 kinderen een vlucht gemaakt en de dag van hun leven gehad. Hulde en dank aan iedereen die mee heeft geholpen om deze dag weer veilig te laten verlopen en tot een grandioos succes te maken.

Klik hier voor het fotoalbum.

Klik hier voor de video.

 

Doneren kan ook via onze webshop, klik hier.