0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Thomas is nu Hoogvlieger

07 januari 2019

Na het uitstellen door het slechte weer was het dan eindelijk zover dat ik mocht vliegen op zaterdag 15 december 2018. Ik had nog nooit gevlogen dus dit werd mijn allereerste keer.

Eerst maakte we kennis met piloot Merijn. Daarna gingen we praten over het vliegen, hoe zwaar we waren en wie er mee gingen, ik koos voor mijn mama en er mocht ook een broer mee. Dat werd Rens. En kreeg ik ook nog cadeautjes van piloot Merijn. Daarna gingen we een rondje om het vliegtuig lopen om te checken en kreeg ik uitleg hoe het allemaal werkt.

Daarna gingen we in het vliegtuig en mocht ik hem starten en gingen we de knoppen checken. Na het checken deden we de koptelefoons op en duurde het even voor die van mij het ook deed en konden we vertrekken en zwaaide we papa en mijn broer Merijn uit. Bij het controlepunt gingen we verder met de checklist en kwamen we erachter dat het lampje rechts van de tank niet groen werd en er was ook een piepje wat niet hoorde, dat betekende niet vliegen met dit vliegtuig dus gingen we weer terug naar het beginpunt wegens een technische storing.

Gelukkig konden we een ander vliegtuig gebruiken die het wel goed deed en door de checklist heen kwam, het duurde wel even voor deze warm werd maar konden we dan toch naar de startbaan. Daar mocht ik de de gashendel naar voren zetten en daarna mijn handen op mijn knieën houden en kon Merijn het vliegtuig laten opstijgen. En dat was eng, spannend maar vooral Vet! En zei ik Wauw! Eenmaal in de lucht mocht ik eerst proberen hoogte te houden en toen dat lukte kreeg ik uitleg over het sturen en gingen we eerst samen sturen en daarna mocht ik het doen. Bij de eerste bocht stuurde ik hem ook iets omhoog en de tweede bocht ging beter. Dat sturen was supergaaf en ik had een heel mooi uitzicht naar buiten en naar beneden.

We hebben een rondje over het dolfinarium gevlogen en ik zag een dolfijn springen. Daarna nog een stukje over het meer en gingen we we weer terug naar Lelystad om te landen. Op de grond kregen wij piloten nog een applaus van onze passagiers. En kreeg ik ook nog een diploma en ben ik nu ook een echte hoogvlieger net als mijn broers.


Piloot Merijn heel erg bedankt voor deze onvergetelijke dag, ik heb er echt van genoten en ook namens mijn moeder en Rens.