0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Vanaf Lelystad is Vik Hoogvlieger

16 januari 2019

Op zondag 6 januari was het dan eindelijk zover. Nadat het twee keer niet doorging vanwege de weersomstandigheden, ging Vik vandaag dan toch echt vliegen! We vertrokken naar Lelystad, waar we allereerst kennis maakten met piloot Paul van Hattum. Voor Vik lag er een mooi pakket klaar met leuke cadeau's.

Nadat we dit hadden uitgepakt gingen we ons voorbereiden op de vlucht. Piloot Paul gaf Vik een uitleg over het vliegtuig, het weerbericht van vandaag werd besproken en samen met piloot Paul bepaalde Vik de route. Hierna gingen we op weg naar het vliegtuig. Vik mocht eerst helpen bij het uitvoeren van een aantal tests. Dit was erg leuk om te doen. Hierna werd het nog leuker, want we stapten in het vliegtuig en taxieden naar het vliegtuig-tankstation. Hier moest het vliegtuig eerst getankt worden en ook hier mocht Vik weer bij helpen. Vervolgens waren we klaar om te vertrekken en gingen we met z’n allen terug in het vliegtuig.

We stegen op en al snel vlogen we hoog in de lucht. Zodra we hoog in de lucht waren, mocht Vik het sturen overnemen. Dit was toch wel spectaculair. Vik mocht helemaal zelf het vliegtuig besturen! Piloot Paul gaf aanwijzingen over de route, die genomen moest worden. Zo moest Vik een tijd de snelweg volgen en even later de lijn van windmolens. We vlogen eerst over Lelystad, waar we het huis van piloot Paul bekeken vanuit de lucht. Hierna gingen we via Emmeloord, op weg naar Kampen. Eenmaal boven Kampen aangekomen, probeerden we ons huis te vinden. Dit was voor Vik nog wat lastig. Zijn school kon hij gelukkig wel goed zien vanuit het vliegtuig. Opa, oma, opi en omi stonden vanuit hun tuinen naar ons te kijken. Om ze te groeten, liet piloot Paul het vliegtuig even heen en weer schudden. Dit vonden ze erg leuk! Nadat we een tijdje boven Kampen hadden gevlogen, gingen we op weg terug naar Lelystad. Onderweg vlogen we nog over Walibi, waar we alle achtbanen konden zien en over Dolfinarium, waar we probeerden de dolfijnen te zien zwemmen. Eenmaal terug bij Lelystad, zette piloot Paul het vliegtuig weer aan de grond.

Toen het vliegtuig veilig geland was, en wij weer terug waren in het gebouw bij het vliegveld, kreeg Vik zijn hoogvliegersdiploma. Dit diploma en zijn nieuwe t-shirt en pet, heeft hij de volgende dag direct trots op school laten zien, samen met een heleboel mooie foto’s en een leuk verhaal!

Stichting hoogvliegers en piloot Paul van Hattum ontzettend bedankt voor deze geweldige ervaring namens Vik en zijn ouders!