0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Hoogvlieger Sam vloog mee vanaf Rotterdam

26 januari 2019

Woensdag 14 november was t eindelijk zover…. Sam mocht gaan vliegen. Zelf wist hij dat nog niet omdat hij dan nachten wakker zou liggen. Toen het dus eenmaal zover was, heb ik hem dit leuke nieuws verteld. Wat keek hij ernaar uit, maar wat was hij zenuwachtig. Toen we op het vliegveld kwamen vond hij het toch wel héél spannend. Hij keek zijn ogen uit toen hij de kleine vliegtuigjes zag staan. Omdat Sam voor de eerdere Hoogvliegersdag uitgenodigd was, maar halverwege ziek werd, mocht Sam op herkansing.

Gelukkig was piloot Jose heel lief voor Sam waardoor hij wat gerustgesteld werd. Toen het zover was, wilde hij natuurlijk eerst even op de foto met het vliegtuigje. Daarna mocht hij instappen. Hij kreeg een grote koptelefoon op en maakte meteen grapjes. De startbaan kwam al in zicht. Sam keek met grote ogen om zich heen. De grote vliegtuigen, de trauma heli, een valkenier om grote vogels weg te jagen.

Vol gas en gaan….. Daar gingen we! Los van de grond. Even een angstige blik maar al snel keek hij om zich heen. Eerst vlogen we richting de kust. Piloot Jose vertelde over de haven, de opslagplaatsen, de containers en wees Sam op wat zandbanken vlak onder ons. Omdat het mooi weer was, konden we heel veel zeehonden zien. Wat was dat leuk om te zien. Via een andere route gingen we weer langzaam terug. Sam mocht zelf even sturen maar vond dit toch eng. Samen kletsten ze over allerlei dingen die ze zagen vanuit de lucht. Over de Euromast en de grote brug bij Rotterdam ( Brienenoord en 'de Zwaan'). Wat geweldig om dit mee te mogen maken. De landing ging snel en met pretoogjes keek Sam mij aan, helemaal onder de indruk van alles wat hij gezien en mee gemaakt heeft.

Wat een fantastische ervaring. Voor ons allemaal. Op weg naar huis was Sam er stil van. Veel prikkels maar zó positief. Echt even iets voor hem. Namens Sam heel veel dank voor deze onvergetelijke ervaring!