0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

[VIDEO] 70 Hoogvliegers erbij vanaf Eindhoven

12 april 2019

De aftrap van het Hoogvliegers seizoen 2019 vond op zaterdag 30 maart jl. plaats op de luchthaven van Eindhoven. Voor de 11e keer vond daar de Grote Dag van de Stichting Hoogvliegers plaats. 70 kinderen hebben de vlucht van hun leven kunnen maken. Vanuit Truckstop Acht in Eindhoven zijn bijna alle kinderen in een konvooi met vrachtwagens geëscorteerd door twee motoren van de Koninklijke Marechaussee.

Maar er was meer: twee clowns, een knuffeldraak en een knuffelkonijn, enkele snuffelhonden van de douane, de Koninklijke Marechaussee liet sommige kinderen zelf plaatsnemen achter het stuur van een lesauto waarmee ze met een instructeur een ritje konden maken. Gerard de Rooij had zijn Dakar truck naar de vliegbasis gereden, de kinderen mochten in de truck zitten en zijn vervolgens gefotografeerd.

De brandweer van de Koninklijke Luchtmacht stond op het platform om demonstraties te geven. De kinderen konden zelfs een kijkje nemen in een echte Hercules C130.

Voor het eerst was er ook een privejet aanwezig van NextGen Avation. Zij kwamen met een PC12 langs en vlogen met meerdere Hoogvliegers een rondje boven Nederland. 

Het was een prachtige dag met heel veel blije gezichten.

Het was wederom een heel geslaagde (11e!) Grote Hoogvliegersdag.

Klik hier voor alle foto's (de video komt binnenkort)