0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

30 Hoogvliegers erbij vanaf Wekerom

08 april 2019

De derde Hoogvliegersdag is een feit. Het bijzondere aan deze dag was dat het een Helikopterdag was en tevens de eerste editie was vanuit De Eiken Stek in Wekerom.

Om 9:30 uur stroomde de eerste groep kinderen met hun ouders en familie binnen. Wat keek iedereen uit naar deze dag. Om 10:15 uur, een kwartier voor de eerste helikoptervlucht, was het dan zover! Iedereen werd verzameld voor een korte uitleg waar de helikopter te vinden was. Want deze was stiekem al geland en stond klaar!

Na de korte uitleg, werden alle kinderen van de eerste groep, begeleid naar de plek waar de helikopter stond opgesteld. De piloot en de grondbemanning stonden speciaal voor iedereen klaar! Ook hier kreeg iedereen nog een korte uitleg want de helikopter stond nog stil met de motor uit. Verteld werd dat wanneer de motor werd gestart, de rotorbladen ook gingen draaien. Om naar de helikopter toe te komen moesten we er allemaal een beetje gebukt, onder begeleiding, naartoe lopen. Dit was voor de extra veiligheid.

De eerste Hoogvliegersvlucht ging omhoog en daarmee was deze mooie hoogvliegersdag begonnen. Terwijl de eerste kinderen met hun vader, moeder of begeleider aan het vliegen waren, werden de volgende kinderen geroepen om alvast klaar te staan. De spanning en vooral het plezier was op de vele gezichtjes goed te zien! Inmiddels druppelde de tweede groep kinderen binnen en meldden zich ook bij de inschrijftafel. Iedereen kreeg, net als de eerste groep, een tasje met T-shirt, een pet en wat andere leuke goodies. Na het inschrijven kreeg iedereen zijn en haar boardingkaart!

De kinderen die hadden gevlogen, liepen weer terug naar De Eiken Stek, alwaar vele truckers stonden te wachten. Want nadat de eerste groep had gevlogen, gingen zij allemaal met vrachtwagens in een groot konvooi een rit door de omgeving maken. Uiteraard met zoveel lawaai als mogelijk was! Wat was dat genieten zeg! De ene hoorntoeter klonk nog harder dan de andere!!

Ook was er een uitgebreide lunch gesponsord door de lokale ondernemers en Hoogvliet Supermarkten. En voor de lekkere trek was er een frietwagen met lekkere patat en frikandellen.
Er was nog veel meer te doen, er was een hele hoge hijskraan waarmee de kinderen in een kooi omhoog konden, stond er een mobiele ballenbak, supergroot springkussen en stonden er kleine graafmachines waarmee ze echt even konden 'werken.' En of dat niet genoeg was kon je ook nog je gezicht laten schminken!

Terwijl de tweede groep volop aan het vliegen was, en het konvooi met truckers aan het rondrijden waren en de buurt wakker schudde, kwam de brandweer aangereden. Zij kwamen een demo geven! Spannend!!! 

Op een veldje naast De Eiken Stek, konden alle kinderen met brandweerspullen werken. En werken was het. Zo kon iedereen met een brandweerslang waar spuitend water uit kwam, een voetbal proberen te scoren in het doel, konden zij met een pneumatische knipschaar een fiets doorknippen en konden zij een écht brandje blussen met een brandblusser.

Als afsluiter van deze mooie en geweldige dag, kwam er nog een roofvogelshow voorbij van De Valk Roofvogels. Verschillende roofvogels kwamen aanvliegen en gingen spontaan op de hoofden zitten van onze Hoogvliegers. Er werd van alles uitgelegd over de verschillende roofvogels. Het was een spectaculaire roofvogelshow. 

Na de roofvogelshow was dan echt het moment dat deze hele speciale Hoogvliegers Helikopterdag ten einde kwam. Moe, maar met een grote glimlach op het gezicht, gingen onze kersverse Hoogvliegers weer richting huis. Wat zullen ze een verhalen hebben voor hun vriendjes, familie en klasgenoten!

Speciale dank gaat uit naar onze sponsoren die deze dag mede mogelijk gemaakt hebben.

Klik hier voor alle foto's. 

Hoofdsponsors:
Van Lambalgen Speciaal Transport
Hoogvliet Ede 

Sub sponsors:
Heliair Harskamp
Cafetaria "Het Witte Paard" 
Poelier Bettink
Hado Midden-Nederland
Vrijwillige brandweer de Valk/Wekerom
Duits Bouwmaterialen
Riedel

Overige sponsoren:

Heger en Janssen dak en wandbeplating
De Valk Roofvogels
Skippy-Rent verhuur Barneveld
Wilschut Grond-en Sloopwerk
Coop Hoek Wekerom
Dimako Projectrealisatie
Autobedrijf Tichelaar
Bakkerij van der Wal Wekerom
Pol Tandtechniek
Riwema Wekerom
vd Berg Bestrating
van Harn Bestrating
Camping Hent Uut Zaant
Loonbedrijf van Omme
Bouwbedrijf van Middendorp
A.Morren Bouwservice
Bouwbedrijf Kampert
Wempe Transport
vd Kraats rijplatenverhuur
Hardeman Isolatie
Polskamp Harskamp
Bernard Bollen Transport
Ott Barneveld
Tholu Transport Ede
Besselsen Transport
Loonbedrijf Blankespoor Harskamp
Chikliner Transport Renswoude
Transrivage Ede
van Leeuwen Transport
van Lambalgen Reclame