0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Hoogvliegers Stijn en Jort vlogen mee vanaf Midden Zeeland

15 mei 2019

Wat een super dag hebben Stijn (8) en Jort (7) vandaag gehad! Zij mochten samen met piloot Rene vliegen! Hoe gaaf is dat! Stijn is sinds december klaar met de behandeling tegen leukemie. Het is een hele zware periode geweest maar nu gaat het heel goed met hem. Jort heeft het erg zwaar gehad omdat zijn broer zo ziek is geweest. Dit uitstapje was daarom voor allebei super leuk. We hadden om 10 uur s'morgens met Rene afgesproken. We waren iets te vroeg dus toen Rene binnen kwam zaten wij al heerlijk iets te drinken. Rene begon direct te vertellen over het vliegen, het vliegveld en het vliegtuig. De jongens stelden heel veel vragen. Ze kregen van Rene een t-shirt, een pet, een cd, een sticker en een armbandje van Stichting Hoogvliegers! Wat een verrassing was dat.

Toen was het tijd om naar het vliegtuig te lopen. Rene vertelde dat hij normaal zorgt dat het vliegtuig al helemaal klaar staat maar dat was nu niet het geval! Stiekem vonden de jongens dat helemaal niet erg, want wie ziet nou hoe een vliegtuig uit de hangaar gehaald wordt, hoe er getankt wordt en hoe het controleren werkt! Super gaaf! Het was tijd om te gaan vliegen. Het was een vier-persoons vliegtuig, dus er was nog één plek vrij. De jongens mochten kiezen: Papa of mama mee....lastige keuze....maar omdat het Moederdag was, mocht mama mee! Door middel van “steen, papier, schaar”, hadden de jongens bekeken wie er voorin mocht naast de piloot. Dat was Jort. Maar dat mocht de pret niet drukken voor Stijn (en mama)! Ook achterin was alles goed te zien...

We vlogen boven Walcheren. We hebben de speelboerderij Molen de Jonge Johannes gezien, maar ook Veere, het kasteel van Oostkapelle, Domburg, de camping waar de caravan van opa en oma staat, Westkapelle, de boulevard van Vlissingen, Souburg en ook ons huis, de basisschool van de jongens, de woonboulevard, de Mc Donalds, mama’s werk, Kanoa waar we vorig jaar nog gekanood hebben en toen was daar weer het vliegveld! Wat ging de tijd snel voorbij.

Nadat we weer veilig op de grond stonden, hebben we weer geholpen om het vliegtuig terug in de hangaar te zetten. Onder het genot van een drankje hebben we nog even nagepraat en de foto’s bekeken! Beide jongens kregen nog een Hoogvliegers diploma! Wat was het gaaf! Super leuk. Voor Stijn en Jort, maar ook voor mama!

Rene en Stichting Hoogvliegers, wij danken jullie voor deze mooie ervaring, om nooit te vergeten....

 

Lieve groetjes

Joost, Déborah, Stijn en Jort Liefbroer